Tre gange luftfart i top

sas kabine stewardesseVOR EGEN VERDEN: Det daglige nyhedsbrev og hjemmeside på standby.dk havde i sidste uge tre nyhedshistorier om flyselskaber og lufthavne i top i modsætning til forrige uge, da hotelstoffet dominerede. Det viser den bredde, som vi tilstræber for at dække hele rejsebranchen.

SAS kom på førstepladsen i en lidt bittersød historie, som skabte en del debat, da en af en amerikansk investor, Jim Ryan, til en skandinavisk avis, gengivet i en dansk og igen her på siden, kom med hvad vi kaldte ”en hård nyser”.  Den var slem, idet han mente, stewardesserne er dovne og gjorde ham som passager en tjeneste i stedet for omvendt.

Den historie fik dobbelt så mange sidehenvisninger som nr. to på listen om Etihad Airways, hvis koncernchef James Hogan til Henrik Baumgarten efter et pressemøde i Berlin sagde, ”at man vil begynde at flyve på Skandinavien inden for et par år”.

Som nr. tre fulgte en historie om, at tog til Billund vil koste Aarhus Lufthavn passagerer.  Lige efter på listen kom nyheden om, at flyselskaber, som bliver indberettet til Trafikstyrelsen, fordi de ikke vil give den lovpligtige erstatning ved flyforsinkelser, skal kunne politianmeldes.

Top 10 listen så således ud: 1. Hård nyser SAS, 2. Stort flyselskab på vej, 3. Tog til Billund, 4. Flyselskaber trues med anmeldelse, 5. Dansk kontrol i Malpensa Lufthavn, 6. Sunair øger på Aalborg-Oslo ruten, 7. Håndboldspillere klager over korte hotelsenge, 8. Københavns Lufthavn kigger mod fremtiden, 9. SAS har nu 42 Fast Track og 10. Danmark vil undgå skandaler med fulde unge.