TUI: Sådan bliver 2021

Fokus på sikkerhed og tryghed, naturoplevelser og kombinationen af arbejde og ferie. Det er ifølge TUI nogle af de faktorer, der kommer til at præge danskernes rejsemønster i 2021.

2020 har været det værste år for rejsebranchen nogensinde, men i 2021 er der udsigt til, at vi – forhåbentligt – igen får mulighed for at rejse i takt med, at Covid-19-vaccinerne bliver udrullet og rejserestriktionerne rundt om i verden ophæves.

Men hvordan bliver danskernes rejsemønster så næste år? Det forsøger rejsekoncernen TUI Nordic at spå om på baggrund af kundedata og analyser samt spørgeundersøgelser på tui.dk, hvor flere end 1.000 danskere har givet deres holdning til kende.

Ifølge TUI vil 2021 byde på fem overordnede rejsetrends blandt kunderne i Danmark:

Den nostalgiske rejse
2020 har været et år med meget isolation, og rejsende har derfor et større ønske om at blive genforenet med deres kære og besøge steder, de har savnet.

Udforskning af nye dele af verden kommer til at vente lidt endnu, mens førsteprioriteten bliver at vende tilbage velkendte rejsemål, hvor sol, samvær og afslapning fylder mest.

Naturoplevelser
Sundhed får en endnu større prioritet end tidligere. Men i stedet for at svede i et fitnesscenter, vil vi langt hellere ud at være aktive i naturen.

De rejsende vil også have fokus på at forstå og bidrage til sociale og økonomiske aspekter af den destination, de besøger. Shopping og besøg i lokale forlystelsesparker må til gengæld vente lidt endnu.

Planlæggeren
Pandemien har fået os til at genoverveje de fleste ting og givet os tid til at drømme og planlægge. Når verden åbner igen, vil vi have fokus på, hvordan vi kan realisere den store drømmerejse, som vi måske kun kommer på én gang i løbet af vores liv.

Vi nøjes nok med de mindre ture i begyndelsen, indtil vi har dannet os et klart overblik over priser, muligheder og pandemiens indvirkning på den destination, vi drømmer om at besøge.

Workation
Hvis der er noget, 2020 har lært os, så er det at arbejde hjemmefra. Vi er blevet mere fleksible i den måde, vi arbejder på. Derfor vil der også blive plads til arbejdscomputeren i bagagen, når vi bevæger os sydpå med vores nærmeste.

Korte weekendture erstattes af længere ophold, fordi et par ekstra dage kan bruges på en kombination af arbejde og ferie. Ordentligt Wi-Fi samt børneklub på hotellet er noget af det, der lægges vægt på hos familier, som ønsker at kombinere arbejde og ferie.

Sikkerhed og tryghed
Sundhed og sikkerhed kommer til at fylde meget. Pandemien har for alvor fået os til at være bevidste om, hvordan vi et stillet – økonomisk såvel som tryghedsmæssigt. – hvis uheldet er ude på destinationen. Vores fokus på rejseforsikringer er større end nogensinde før.

Relaterede artikler:

Rejsegigant forventer 2019-niveau allerede i 2022

TUI vil sælge skirejser fra Danmark til Sverige

TUI skal fyre 8.000 – har 70 ansatte i Danmark

Forventer ketchupeffekt efter coronakrisen