Væksten i den internationale turisme – rejser mellem et eller flere lande – fortsatte i årets fire første måneder, viser ny FN-analyse. Arkivfoto.

Turisme vokser hurtigere end forventet

Væksten i international turisme steg på verdensplan 6 procent i årets fire måneder; det er mere end hvad FN’s World Tourism Organization havde forudset.

Der var seks procent flere turister mellem verdens lande i de første fire måneder af i år sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser netop offentliggjort opgørelse fra UNWTO, der hører under de Forenede Nationer.

Dermed fortsatte den stærke vækst på området for international turisme – hvor der rejses mellem lande – fra sidste år ligesom stigningen i dette års fire første måneder er over UNWTO’s forudsigelser på fire-fem procent for 2018.

Væksten var i de fire første måneder af i år størst i Asien og Stillehavsregionen; her var der otte procent flere ankomster i forhold til samme periode sidste år. Herefter følger Europa med en stigning på syv procent, Afrika med seks procent, Mellemøsten gik op med fire procent, mens stigningen var tre procent i regionen Americas (Nord- Mellem- og Sydamerika).

”Den internationale turisme fortsætter med at vise betragtelig vækst verden over – dette resulterer blandt andet i nye arbejdspladser,” siger generalsekretær for UNWTO, Zurab Pololikashvili, der understreger behovet for at væksten i turismen også sker så bæredygtigt som muligt.

Størst vækst i Asien og Europa
UNWTO-tallene for væksten i turisme i årets fire første måneder viser den nævnte store fremgang i Asien på sammenlagt otte procent. Dykkes der ned i tallene viser de blandt andet størst vækst i perioden i Sydøstasien med ti procent i forhold til samme tid sidste år, mens stigning var på ni procent i det sydlige Asien.

Og i Europa, verdens største region for modtager af internationale turister – der rejser mellem et eller flere lande – var den samlede vækst de nævnte syv procent.
I Europa var væksten i årets fire første måneder størst i landene i det sydlige Europa, herunder de der grænser ud til Middelhavet, med en stigning på otte procent.

Eneste region med direkte nedgang i forhold til samme tid sidste år er Caribien; UNWTO tilskriver blandt andet tilbagegangen på hele ni procent i forhold til de første fire måneder af sidste år med at en række caribiske destinationer stadig kæmper med følgerne af orkanerne i august og september sidste år.

Relaterede artikler:

2017 var rekordår for international turisme

2017 bliver året for bæredygtig turisme

Messi skal styrke ansvarlig turisme