Easyjet er på vej til Aarhus Lufthavn – i første omgang med ruter fra Berlin og London. Arkivfoto fra Berlin Tegel.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Til efteråret åbner Europas næststørste lavprisselskab, easyJet, sine to første ruter til Aarhus Lufthavn – fra 1. september bliver der forbindelse fra Berlin Tegel og fra 2. november til London Gatwick; begge ruter får to fly om ugen.

Direktøren for Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg, håber på sigt på omkring ti easyJet-ruter fra selskabets foreløbig næsten 30 baser i Europa.

Også VisitAarhus’ administrerende direktør, Peer H. Kristensen, ser frem til de kommende easyJet-ruter til lufthavnen ved Aarhus. Han siger til STANDBY.dk:

”Vi vil gerne have ruter fra for eksempel britiske destinationer, det kunne være interessant med Manchester. Ruter fra andre byer er godt, for byboere tager altså også på citybreaks.”

”Når jeg ellers kigger på landkortet og easyJets omkring 30 baser i Europa, så kunne jeg også tænke mig en rute fra sydtyske byer samt Paris; easyJet er også stærke i Schweiz og mange schweizere tager gerne et citybreak –en rute fra for eksempel Geneve kunne være spændende,” siger Aarhus’ turistdirektør og tilføjer:

”Jeg har talt med mine kolleger fra andre europæiske destinationer med ruter fra easyJet, og de siger ganske samstemmende, at selskabet leverer mange inbound-passagerer.”

Også gerne Sydeuropa
Peer H. Kristensen gentager, hvad han før har sagt til STANDBY.dk, at hovedparten af Aarhus’ turister, danske som udenlandske, kommer kørende til Aarhus.

”Vores største turistgrupper i Aarhus målt i hotelovernatningerne er klart danskerne med cirka 70 procent – fulgt af tyskerne, der nu har overhalet nordmændene som største udenlandske gruppe, fulgt af svenskere, briter og hollændere,” siger Peer H. Kristensen og tilføjer:

”Briterne skal nok have flyruter for at komme til Aarhus, og kunne vi også få ruter fra det sydlige Europa, for eksempel Italien, ville vi se og dermed komme i kontakt med en leisuregruppe, vi ikke ser så meget her i byen.”

Aarhus’ turistdirektør håber, at Aarhus Lufthavn vil fortsætte med at jagte flere flyruter, der kan tiltrække flere erhvervs- og leisureturister.

”Vores tal viser i hvert fald, at vi har stigninger i antal overnatninger fra passagerer der er kommet hertil drevet frem af SAS’ nye flyruter til Aarhus,” siger Peer H. Kristensen.

Relaterede artikler:

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

Easyjet klar til rute nummer 1000

Aarhus får nyt internationalt hotel