Malmø Arena. (Foto: Werner Nystrand | Imagebank.sweden.se | Visit Sweden | PR)

Turistråd afslører smugkig på Eurovision i Malmø

Visit Sweden håber, at en række forskellige arrangementer og aktiviteter vil medvirke til at trække besøgende til Malmø i forbindelse med, at Eurovision Song Contest afvikles i byen senere på året.

Der er lagt i kakkelovnen til en decideret musikfest, når Malmø for tredje gang er værtsby for Eurovision Song Contest, som det Europæiske Melodi Grand Prix kaldes i dag. Det er i hvert fald meldingen fra Visit Sweden.

Turistrådet i det skandinaviske land har nu offentliggjort et smugkig på en del af de arrangementer, som løber af stablen i forbindelse med sangkonkurrencen, der sædvanligvis trækker millioner af tv-seere til, og derfor betragtes som et godt udstillingsvindue for destinationer i værtslandet.

Selve konkurrencen løber af stablen på scenen i Malmø Arena, men fejringen i form af en række aktiviteter kommer også til at præge andre dele af den sydsvenske by i perioden fra den 4. til og med den 11. maj i år, oplyses det.

Etablerer flere scener i park
Omdrejningspunktet for begivenhederne bliver Eurovision Village i Folkets Park, hvor de deltagende navne vil blive præsenteret på den såkaldte Euphoria-scene efter, at fejringen er blevet sat i gang af operasangerinden Malena Ernman og det lokale gospelkor Malmö Magical Gospel Group.

I tillæg hertil vil der også være en mindre scene ved navn Tattoo Stage, der vil danne ramme om shows og koncerter med mindre kendte optrædende såsom svensk-argentinsk Orquestra Tangarte, der spiller tango og fejrer 25-års jubilæum i forbindelse med Eurovision.

Dansesalen i Folkets Park har midlertidigt skiftet navn til Dancing Queen-scenen med henvisning til det store hit fra det svenske nationalklenodie ABBA. Her vil der være et rullediskotek med Eurovision-tema, hvor såvel lokale som internationale DJs vil spiller musik.

Vil lokke turister til andre dele af landet
Visit Sweden fortæller derudover, at en del af fejringen også vil finde sted i den centrale gade Friisgatan, da stykket mellem Folkets Park og stationen Triangeln for en stund vil blive omdannet til Eurovision Street, hvor der vil blive afviklet en del forskellige aftenarrangementer.

Det fulde program for fejringen afsløres i løbet af april, oplyser arrangørerne.

I et forsøg på at få turister til også at besøge andre dele af landet, har Visit Sweden adspurgt en del tidligere Eurovision-deltagere om, hvad deres yndlingsdestination i Sverige er.

I svarene kommer det blandt andet frem, at danske Emmelie de Forest er vild med netop Malmø, hvor hun også stillede op, da hun i 2013 vandt sangkonkurrencen som den tredje danske deltager nogensinde, mens det italienske band Måneskin, hvis bassist Victoria De Angelis er halvt dansker, fortæller, at de holder af Gøteborg.


Relaterede artikler:

Lalandia dropper planer for Sverige

Sverige: Nedbrændt vandland skal genopbygges

Sverige nærmer sig 2.000 hoteller