Sverige: Nedbrændt vandland skal genopbygges

Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg vil genopbygge Oceana Water Park, der blev stærkt beskadiget ved sidste uges omfattende brand. Hvornår Oceana nu vil være klar, er endnu uvist.

Opførelsen af Oceana-vandlandet ved forlystelsesparken Liseberg i det centrale Gøteborg havde et budget på 800 millioner danske kroner. Oceana skulle være åbnet den kommende sommer.

Men mandag formiddag i sidste uge udbrød der af endnu ikke klarlagte eller oplyste årsager en voldsom brand i byggeriet, der kostede én person livet.

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde i fredags besluttede bestyrelsen for Liseberg, at Oceana skal genopføres. Hvornår vandparken vil være klar efter branden, vides endnu ikke.

I en pressemeddelelse siger Kurt Eliasson, bestyrelsesformand for Liseberg: ”Branden i Oceana var ødelæggende, men den skal ikke stoppe udviklingen af destinationen Liseberg. Liseberg er en vigtig del af Gøteborgs identitet og en vigtig del af Vestsveriges turistbranche. Derfor skal vi i gang med genopbygningen.”

Liseberg skal være en helårsattraktion
Selve forlystelsesparken Liseberg åbner efter planen i år den 20. april. Oprindeligt var det planen, at Oceana skulle være åbnet til sommer med sine 14 attraktioner. Vandlandet får daglig kapacitet til 1.750 gæster om sommeren samt 1.250 på andre tidspunkter, afhængig af vejret.

Oceana skulle være del af omfattende projekt, der skulle gøre Liseberg til en helårsattraktion. Med i dette projekt er det nye storhotel Hotel Curiosa med 457 værelser.

Lisebergs danske koncernchef, Andreas Andersen, sagde sidste år til Standby.dk blandt andet: ”Hotel Curiosa er første del af en totrinsraket til 1,2 milliarder svenske kroner; fase to er vores store vandpark, Oceana, der åbner i 2024 tæt på hotellet, og som forventes at give 500.000 årlige gæster.”

Ved siden af vandparken åbner også i år oplevelsescentret World of Volvo, der ifølge Andreas Andersen svarer til Lego House i Billund, ligesom der i forvejen er Universum, et såkaldt science-center.

I alt investeres der 4,5 milliarder svenske kroner i Lisebergs nye Curiosa-hotel og kommende vandland samt World of Volvo. Sammen med Universum skal attraktionerne være med til at gøre Liseberg til en helårsdestination.

 

Relaterede artikler:

Storbrand beskadiger nyt kæmpe svensk vandland

Liseberg: “Kapacitetsbegrænsninger giver gladere gæster”

Liseberg vil holde åbent året rundt