Byen Patan i Nepal (Foto: Clemensmarabu | CC 3.0)

Turisttallet bare stiger i Nepal

Det er kun godt to år siden et frygteligt jordskælv ramte Nepal, og senere styrtede et Q400-fly under indflyvning til Kathmandu Lufthavn, men nu er der næppe frygt tilbage.

Den slags modgang får ellers af gode grunde  turismen til at stagnere, men nu går det bare opad mod en ny rekord hvert år. Ifølge den seneste opgørelse fra august i år fra Nepal Tourism Board (Travel and Tour World) er man allerede på 593.299 ankomster fra udlandet i forhold til 552.000 hele sidste år.

Der har siden 1949 været mere end 70 ulykker med fly, ofte på grund af uerfarne piloter og dårligt vedligehold af materiellet.

Når man et par gange har prøvet det meget tidlige morgenfly op mod Himalayas bjergtoppe overrasker det ikke, men det er en fantastisk oplevelse. Selvom man næsten føler, at ens liv sættes på spil.

Nepal er et af verdens fattigste lande, klemt inde mellem to giganter, Indien med 1.200 millioner indbyggere og Kina med en befolkning på 1.300 millioner. Selv har Nepal 29 millioner indbyggere. Ved foden af seks af verdens højeste bjergtoppe, gives der ikke noget smukkere turistland. Og med udsigtsflyet og udsigten oppefra er det bare et eldorado.

Venter to millioner besøgende i 2020
Turismen får en stadig stigende betydning for den nepalesiske økonomi. Turistdirektør Raj Joshi siger til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua:

“Det går forrygende for vore hoteller og restauranter, men ikke så godt som vi kunne håbe med andre turistprodukter som for eksempel trekking. Efter tre år med stigende omsætning, har vi det bedste udgangspunkt for ‘Visit Nepal år 2020’, hvor jeg er ret sikker på, at vi kan sige velkommen til to millioner turister,” lyder det fra turistdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Hilton overtager prinsesse hotel i Nepal

Endnu et flystyrt i Nepal

Tiger angriber turist i Nepal