Fra Tysk Turist Informations nordeuropæiske workshop, der i år blev holdt i Maribo. Foto: Tysk Turist Information.

Tysk turisme mødte nordiske rejsebureauer

Tysk Turist Information har igen afviklet sin Nordeuropa Workshop. I år havde den i Maribo samlet 31 tyske leverandører af turismeydelser, der mødte 40 rejsebureauindkøbere fra hele Norden.

Den tyske modsvarighed til VisitDenmark, Tysk Turist Information – Deutsche Zentrale für Tourismus, DZT – var forleden vært for den 43. udgave af sin Nordeuropa Workshop. Den blev i år afviklet på Hotel Søpark i Maribo.

Her deltog 31 tyske hoteller, destinationer og regionale turismeselskaber, hvor de mødtes med næsten 40 indkøbere fra rejsebureauer fra hele Norden, oplyser Tysk Turist Information.

Bo Schou Lauridsen, chef for Tysk Turist Information i blandt andet Danmark, siger efterfølgende: ”På workshoppen blev der lavet masser af gode forretninger, som kommer de nordiske gæster til gode på deres ferier til rejselandet Tyskland i 2023.”

Deltagerne i workshoppen besøgte blandt andet Femern Bælt-byggeriet, den faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland forventes at åbne i 2029. Ved besøget hørte deltagerne nærmere om potentialet for at få gæster fra Norden til Tyskland.

Ekskursionerne omfattede også besøg på Krenkerup Bryggeri og det helt nye bæredygtige Hages Badehotel ved Rødby Havn, oplyses det.

Tyskland er landet med flest danske overnatninger
Tyskland er landet, hvor danskerne under normale år har flest overnatninger. I 2019, året før coronakrisen, blev til 3,4 millioner registrerede danske overnatninger.

Tallet er reelt meget større, da det for eksempel ikke medtager Airbnb-overnatninger. Den gennemsnitlige opholdstid for en dansker, ferie- som forretningsrejsende, i Tyskland i 2019 var 3,8 dage.

De nyeste officielle tal for danske ankomster til Tyskland dækker juli. Her var der 758.380 målbare, kommercielle danske overnatninger i Tyskland. Det er 67,5 procent flere end i juli sidste år – men, mere interessant, kun lidt færre end i juli 2019, året før coronakrisen. I juli 2019 var der nemlig 763.000 målbare danske overnatninger i Tyskland, det er kun 0,6 procent flere end der blev registreret i juli i år.

Fire af de 16 tyske delstater har under normale omstændigheder 60 procent af de danske overnatninger. Det er Slesvig-Holsten, Berlin, Hamborg og Niedersachsen, regionen syd for Hamborg med blandt andet Harzen. Nummer fem af de bundeslande, danskerne normalt besøger mest, er den sydligste, Bayern.

Udover Tysk Turist Information har kun de nationale europæiske turistråd for Frankrig, Irland, Portugal, Spanien, Tyskland og Østrig egne kontorer i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Femdobler prisen på tysk transportsucces

SAS og Tyskland topper hos ”ansvarsfulde rejsende”

Østrig skifter turistchef i Danmark