Tyskland tiltrækker igen masser af danske besøgende, ferie- som forretningsrejsende. Arkivpressefoto via Tysk Turist Information: Günther Standl, DZT.

Tyskland meget tilfreds med nye danske ankomsttal

Tyskland er landet med flest danske overnatninger. Nye tal fra Tysk Turist Information viser, at de danske overnatningstal nærmer sig normalen. Tysk turismeworkshop næste måned i Danmark.

”Det er dejligt at se den positive udvikling. Vi er meget tilfreds med de nye tal for danske ankomster til Tyskland. Danskerne tager igen til Tyskland på ferie; det viser vores nyeste ankomsttal, der dækker feriemåneden juli.”

Det siger Bo Schou Lauridsen, chef for Tysk Turist Information, i blandt andet Danmark til Standby.dk

Tysk Turist Information – Deutsche Zentrale für Tourismus, DZT – er den tyske modsvarighed til VisitDenmark. Blandt de nationale europæiske turistråd har kun, nævnt alfabetisk, Frankrig, Irland, Portugal, Spanien, Tyskland og Østrig egne kontorer i Danmark.

”Tyskland har i årevis været landet, hvor danskerne foretager flest overnatninger i udlandet. Det skyldes blandt andet at vi er nabolande og at Tyskland er et forholdsvis billigt rejseland med masser af muligheder,” siger den tyske turistchef.

De nyeste officielle tal for danske ankomster til Tyskland dækker juli, hvor der er få forretningsrejsende, men mange ferierejsende. Enten fordi danskerne holder ferie i Tyskland eller tager en eller flere overnatninger på vej gennem Tyskland til andre dele af Europa.

0,6 procent fra niveau i juli 2019
I juli i år var der således 758.380 målbare, kommercielle danske overnatninger i Tyskland. Det er 67,5 procent flere end i juli sidste år – men, mere interessant, kun lidt efter juli i 2019, året før coronakrisen.

I juli 2019 var der nemlig 763.000 målbare danske overnatninger i Tyskland, det er kun 0,6 procent flere end der blev registreret i juli i år.

Kigges der på de syv første måneder af i år, hvor der var rejserestriktioner i januar, februar og marts (altså blandt andet i vinterferien), var der 1,6 millioner danske overnatninger i Tyskland. Det er 194 procent flere end i de første syv måneder af sidste år.

De syv første måneder af 2019 resulterede i 2,1 millioner danske overnatninger i Tyskland – det var 22 procent flere end de første syv måneder af i år, hvor rejserestriktioner reducerede antallet af danske rejsende til blandt andet Tyskland.

Tysk turismeworkshop i oktober
Tysk Turist Information indbyder igen i år danske og skandinaviske rejsebureauer, indkøbere og så videre til at møde tyske leverandører til turismebranchen.

Den årlige Nordeuropa Workshop holdes i år mellem den 25-27. oktober på Hotel Søpark i Maribo med 30 tyske og 60 internationale partnere.

Danske rejsebureauagenter behøver ikke deltage alle tre dage, men kan tilmelde sig hos Tysk Turist Information som dagsgæster.

”Alle er meget velkomne til vores Nordeuropa Workshop, det kan være rejsebureauer, busselskaber, koncerner med rejser til Tyskland og så videre,” siger Bo Schou Lauridsen.

Danskerne har flest overnatninger i Tyskland
Tyskland er landet, hvor danskerne under normale år har flest overnatninger. I 2019, året før coronakrisen, blev til 3,4 millioner registrerede danske overnatninger.

Tallet er reelt meget større, da det for eksempel ikke medtager Airbnb-overnatninger.

Den gennemsnitlige opholdstid for en dansker, ferie- som forretningsrejsende, i Tyskland i 2019 var 3,8 dage. Danmark er Tysklands 7. største incoming-marked.

Fire af de 16 tyske delstater har under normale omstændigheder 60 procent af de danske overnatninger. Det er Slesvig-Holsten, Berlin, Hamborg og Niedersachsen, regionen syd for Hamborg med blandt andet Harzen. Nummer fem af de bundeslande, danskerne normalt besøger mest, er den sydligste, Bayern.

 

Relaterede artikler:

SAS og Tyskland topper hos ”ansvarsfulde rejsende”

Millioner af danskere på sommerferie i udlandet

Østrig skifter turistchef i Danmark