En stor del af medlemspanelet hos forsikringsselskabet LB Forsikring forventer færre flyrejser efter coronakrisen. Her arkivfoto fra Chinatown i New York, foto: Henrik Baumgarten.

”Udlandsrejser er kommet til en skillevej”

41 procent af LB Forsikrings medlemspanel forventer færre udlandsrejser efter coronakrisen. Nogle rejser som før, andre er bange for restriktioner, og vælger så at blive hjemme, lyder det.

Forsikringsselskabet LB Forsikrings har spurgt sit medlemspanel om deres forventninger til udlandsrejser på den anden side af coronakrisen. 1.500 medlemmer over 18 år og ligeligt fordelt mellem kvinder og mænd deltog i undersøgelsen. LB Forsikring repræsenterer blandt andet Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring og Runa Forsikring.

Undersøgelsen blev foretaget i december sidste år, mens der stadig var restriktioner i Danmark. 81 procent af paneldeltagerne svarede, at de fortsat forventer corona-restriktioner i udlandet i slutningen af 2022.

”Der kommer forsat nye eller ændrede Covid-19-restriktioner eller krav på rejseområdet næsten hver uge. Selvom det måske stilner lidt af i løbet af året, tror jeg medlemmerne har helt ret, når de vurderer, at der stadig vil være restriktioner i udlandet ved udgangen af 2022,” siger Anne Mette Kirkegaard, skadeschef i LB Forsikring, i en pressemeddelelse.

Forventer færre udlandsrejser
I samme undersøgelse angiver 41 procent, at de forventer at komme mindre til udlandet efter Covid-19-pandemien er overstået. Det er stigning i forhold til, da medlemmerne blev stillet samme spørgsmål i 2020. Her sagde 33 procent, at de troede, de ville komme mindre til udlandet efter krisen.

”Vi er kommet lidt til en skillevej i forhold til udenlandsrejser. Nogle er allerede i gang med at rejse. De bestiller rejser og er helt tilbage til før Corona, måske endda mere ivrige for at komme ud,” siger Anne Mette Kirkegaard og tilføjer:

”Så er der resten. De er måske ikke bange for Corona mere, men de er bange for afbestillinger, ændrede regler og restriktioner på feriedestinationen og så vælger de at blive hjemme.

For rigtig mange er en stor del af fornøjelsen ved en rejse også at kunne glæde sig til den. Det er der mange, der ikke rigtig kan, når de er bekymrede for ændrede regler, og det påvirker formentlig rejsemønstret. Det kan vi høre, når vi taler med medlemmerne,” siger skadeschefen.

Mere Danmarksferie og kør-selv-ferie
Anne Mette Kirkegaard forstår sagtens, at kunderne kan være i tvivl om reglerne, og opfordrer især til at holde sig opdateret på regler i landet og hos flyselskabet, når de køber en udenlandsrejse.

”Hvis man gerne vil rejse udenlands, er det ikke så svært, som det har været de seneste to år. Langt de fleste kan sagtens komme afsted,” siger hun og tilføjer: ”I forhold til ens forsikring, er der især to tidspunkter, man skal være opmærksom på restriktioner. Når man køber rejsen og når man skal afsted.”

36 procent af panelmedlemmerne forventer færre flyrejser efter pandemien.

”Det er en god tredjedel, der vurderer, de vil flyve mindre. Det er en stor andel, men vi må også erkende, at mange har genopdaget Danmark de sidste to år, så Danmarksferie er blevet meget mere populært,” siger Anne Mette Kirkegaard og tilføjer:

”Det samme er kør-selv-ferie, for her er man mere fleksible og dermed mindre bundet af ændrede restriktioner. Så det kan sagtens være en del af forklaringen.”

Hele undersøgelsen fra LB Forsikring kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Coronarestriktioner giver usikkerhed om rejser

Prognose forudser stærk vækst i europæisk turisme

Raskmeldte er for hurtige til at booke ny ferie