Udsigt til juletravlhed i CPH

AIRLINE: Omkring 150.000 passagerer vil rejse igennem Københavns Lufthavn den førstkommende fredag og lørdag.


AIRLINE: Omkring 150.000 passagerer vil rejse igennem Københavns Lufthavn den førstkommende fredag og lørdag.

På de største sommerdage rejser flere end 100.000 passagerer gennem Københavns Lufthavn.

Så travlt bliver der dog ikke i CPH op til jul, selv om den tilstundende højtid får mange danskere til at krydse landsdele og grænser med fly. De største rejsedage i jule- og nytårsperioden er den 22. og 23. december, hvor man samlet forventer 150.000 rejsende gennem lufthavnen på disse to datoer.

Mange vælger at flyve udenlands i julen, men der er også et stigende antal, der benytter luftvejen, når man skal hjem til familien for at holde jul. Derfor er der i de kommende dage relativt få jakkesætklædte passagerer i indenrigsflyene, der i stedet er fyldt med fortrinsvis unge og familier med julegaver i bagagen.

“Vi er rigtig glade for, at flere danskere benytter muligheden for at krydse landet med fly. Julen er en travl tid for mange, og der er meget tid at spare ved at flyve frem og tilbage til familien i stedet for at tage bilen eller toget. I hverdagene benytter mange fra Bornholm og Jylland indenrigsfly til at nå møder i København eller flyve videre ud i verden fra CPH, men i juledagene vender trafikken. Så er det primært københavnerne, der tager på juleferie i Jylland og på Bornholm,” siger Thomas Hoff Andersson, passagerchef i Københavns Lufthavn.

Gamle travere er populære
For de danskere, der har valgt at tilbringe julen i udlandet, er der ikke de store overraskelser i rejsemønstret. Der er således de gamle travere, der er blandt danskernes favoritdestinationer.

Evigt populære Thailand er favoritten, når det handler om oversøiske rejsemål, mens Dubai i De Forenede Arabiske Emirater i de senere år er kommet godt med. Er man ikke nødvendigvis til sol og varme, er der også mange der holder jul i New York og Toronto.

Det viser Københavns Lufthavns statistikker fra 2016 over de mest populære destinationer i juleferien fra den 21. til den 31. december.

Her fremgår det også, at London er den mest populære destination i Europa, når det handler om juleferien. Herefter følger Oslo, Stockholm, Amsterdam og Paris. Endelig er der nok også en del danskere uden for Top 5-statistikken, der finder vej til Gran Canaria med et rute- eller charterfly fra Københavns Lufthavn.

De fem mest populære interkontinentale destinationer i juleferien 2016:
1.      Thailand
2.      De forenede Arabiske Emirater
3.      New York
4.      Singapore
5.      Toronto

De fem mest populære europæiske destinationer i juleferien 2016:
1.      London
2.      Oslo
3.      Stockholm
4.      Amsterdam
5.      Paris

Relaterede artikler:

Klar til jul i danske lufthavne

Julegaver skal ikke i håndbagagen