Udsigt til udsolgt

Foto: Peter Malmrup.

Foto: Peter Malmrup.

Danske ferierejsende har i uger kunnet glæde sig over charterrejser til under 1.000 kroner for en uge. En flot forsommer fik efterspørgsel og priser ned på et historisk lavt niveau, og rejsearrangørerne har lidt tab på hver solgt rejse.

Men nu beretter Star Tour, at prisudviklingen er vendt, og at priserne atter er på vej op: ”Lige nu sælger vi så godt, at vi fylder 10 fly om dagen. Hele branchen har fart på salget og reagerer med at sætte priserne op. Så hvis man vil af sted til Sydens sol bør man handle nu”, siger Nikolai Johnsen, pressechef for Star Tour i Danmark.

Den primære årsag til skiftet er de herskende vejrudsigter, der varsler en periode med lavtryk og omskifteligt vejr i skolernes sommerferie: ”Jeg kender ikke noget andet folkefærd, der nærlæser vejrudsigterne så grundigt som danskerne i sommerperioden. De vil ikke risikere at strande i et sommerhus i silende regnvejr, som mange gjorde sidste år, så de nuværende vejrudsigter vand på rejsearrangørernes mølle”, siger han.

Ifølge Star Tour er det ikke længere muligt at købe sommerferier til de mest populære destinationer som Italien og Cypern, hvor der er udsolgt. Derimod er der stadig pladser på nogle af de mest klassiske, sydlige feriemål:

”Vi har solgt 8 ud af 10 sommerferier, og med det nuværende tempo kan vi snart melde udsolgt. Men vi har pladser tilbage til Rhodos, Mallorca og Alanya”, fortæller Nikolai Johnsen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.