Skiferier er en af de ferieformer, hvor flest kommer til skade. Arkivpressefoto fra Airbus Helicopters.

Udvider udbud af skirejseforsikringer

Rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV udbygger sortimentet af skirejseforsikringer. Tre nye skirejseforsikringer dækker vintersport og privatansvar. De fleste skiskader er knæskader.

Ifølge Danmarks Skiforbund tager cirka en halv million danskere på skiferie hvert år til navnlig Alperne samt Sverige og Norge. Op imod halvdelen af de danske skiturister rejser i vinterferien.

Og, oplyste SOS Internationals danske alarmcentral sidste år, så fik 1.000 danske skiturister hjælp af alarmcentralen. Aldersgruppen 50-59 år havde flest tilskadekomne. Næsten halvdelen var knæskader.

Forud for årets skisæson er rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV nu klar med tre nye skirejseforsikringer målrettet skiglade fritidsrejsende. For skader og uheld er risici, når danskere drager på skiferie, oplyser ERV i en pressemeddelelse.

Selvom den rejsende har det blå EU-sygesikringskort med på skiferien, er hjemtransport ikke dækket, hvis man for eksempel brækker benet og skal flyves hjem til Danmark. Ligesom det i Italien er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, da skiløbere ellers kan risikere bøder, påpeger ERV.

Skirejseforsikringer til forskellige behov
ERV skriver om de tre nye skirejseforsikringer, at skirejseforsikring Basis dækker basale behov som akut sygdom og hjemtransport. Det samme gælder Skirejseforsikring Ung – til unge under 36 år. Med Skirejseforsikring Plus er den rejsende også dækket ved behov for hjemkald og ved ødelagte feriedage, hvis man for eksempel bliver akut syg eller kommer til skade på skiferien, oplyses det.

I pressemeddelelsen siger Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV: ”Vi tilbyder allerede i dag et vintersport-tillæg til vores rejseforsikringer, men med de nye skirejseforsikringer er det nemmere at blive forsikret. Derfor har vi nu tre produkter tilpasset forskellige typer behov, og som alle dækker vintersport og privatansvar.”

ERV tilføjer, at man fortsat tilbyder et vintersport-tillæg, som rejsende der allerede har en rejseforsikring hos Europæiske ERV, kan tilkøbe.

 

Relaterede artikler:

Disse tre lande har flest ferieulykker i vinterperioden

1.000 danske skiturister fik hjælp af alarmcentral

Manglende forsikring kan give skiturister bøder