Demonstrationer i Perus hovedstad, Lima. Wkipediafoto: Mayimbú.

UM: Cirka 100 danskere i uroplagede Peru

Peru er fortsat ramt af omfattende politiske uroligheder. Udenrigsministeriet anslår, at der er omkring 100 danskere i Peru. “Der er kun adgang til lufthavnene med en flybillet,” oplyser UM.

Urolighederne i sydamerikanske Peru begyndte sidste måned, da landets daværende præsident, Pedro Castillo, bekendtgjorde at han ville opløse parlamentet og indføre en ”undtagelsesregering.” Forfatningsdomstolens kaldte det et statskup, og parlamentet indsatte vicepræsident Dina Boluarte som landets nye præsident.

Få dage efter opstod der store protester landet over. Der blev indført undtagelsestilstand i hele Peru og også udgangsforbud i visse regioner, skriver DR.dk

Til Standby.dk anslår udenrigsministeriet, at der er omkring 100 danskere i Peru. Så mange har i hvert fald tilmeldt sig danskerlisten hos udenrigsministeriet for Peru.

”Men man skal være opmærksom på, at antallet på danskerlisten ikke er det samme som det reelle antal danskere i landet. Der kan både være danskere, som ikke er tilmeldt, og der kan være danskere tilmeldt, selvom de ikke mere er i landet,” lyder det fra udenrigsministeriet.

Ingen dansk rejsevejledning for Peru
Peru er et af de lande, udenrigsministeriet i Danmark ikke har nogen rejsevejledning for. Udenrigsministeriet laver rejsevejledninger for lande, hvor Danmark har en ambassade eller væsentlige interesser.

”Vi laver også vejledninger til enkelte øvrige lande, hvor der både er mange rejsende fra Danmark og en særlig sikkerhedsrisiko for eksempel på grund af krig, fare for terrorisme eller naturkatastrofer,” oplyser udenrigsministeriet.

Ved at tilmelde sig danskerlisten for danske statsborgere i Peru, kan de tilmeldte modtage krisebeskeder om situationen i landet. Udenrigsministeriets seneste opdatering for Peru kom i lørdags. Her står der blandt andet:

“Den peruvianske regering har 15. januar forlænget undtagelsestilstanden yderligere 30 dage i byerne Puno, Cusco, Lima, Tacna samt flere regioner. Undtagelsestilstanden omfatter også Perus hovedveje såsom Panamericana Sur, Panamericana Norte, Apurimac-Cusco-Arequipa med flere.

Demonstrationer og voldelige sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker er taget til, især i Puno-regionen. Undgå demonstrationer og andre større forsamlinger. Undgå at opholde dig nær regeringsbygninger, politi- og militærinstallationer, opfordrer udenrigsministeriet.

Lufthavnen i Juliaca er p.t. lukket. Arequipa Lufthavn har midlertidig suspenderet sine operationer. Lufthavnene i Lima (hovedstaden) og Cusco er åbne,” skriver udenrigsministeriet og tilføjer: ”Køb din flybillet på forhånd. Der er kun adgang til lufthavnene, hvis du har en flybillet. Togforbindelserne i det sydlige Peru er mange steder indstillet på ubestemt tid.”

 

Relaterede artikler:

Her er verdens farligste rejselande

Danske pas åbner stadig mange grænsebomme

Ny chef for Borgerservice i Udenrigsministeriet