Baren i Brøchner-hotellet Ottilia i Carlsberg Byen er fredag rammen om søsætningen af det nye initiativ ”Støt en Hotelbar” fra foreningen Danish Young Hospitality Professionals. Pressefoto: Brøchner Hotels.

Unge i rejsebranchen skåler for nyt koncept: Støt en hotelbar

Foreningen DYHP, Danish Young Hospitality Professionals, har fredag premiere på et nyt initiativ i København. Det skal hjælpe hotelbranchen og styrke det sociale mellem foreningens medlemmer.

Under overskriften ”Støt en Hotelbar” søsætter DYHP, Danish Young Hospitality Professionals, fredag den 4. september sit nye udspil.

Foreningens medlemmer i København kan ved at deltage hjælpe hotelbranchen ”bare en lille smule i denne tid – og samtidig give rum til lidt socialt, som mange jo nok savner,” skriver DYHP på sin Linkedin-side.

Generalprøven på konceptet “Støt en hotelbar” sker i samarbejde med den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels og foregår med start fredag klokken 17.30 på kædens nyeste hotel, Ottilia, der i denne forbindelse meget passende ligger i Carlsberg Byen.

”Der er i princippet tale om en simpel fredagsbar, hvor vi mødes og netværker – og støtter hotellet ved at købe en øl eller to,” lyder det fra DYHP.

Stor interesse
Næstformand i DYHP er Kristian Haaber, der til daglig er ”brand manager” i hoteldriftsselskabet Core Hospitality. Core driver i Danmark foreløbig Moxy-hotellet i Københavns Sydhavn samt Hotel Dan ved Københavns Lufthavn, dette hotel markedsføres under brandet Best Western Plus.

Kristian Haaber siger til STANDBY.dk: ”DYHP havde sidst i marts en aftale med Brøchner Hotels om at vi skulle have en rundvisning på Ottilia, men så kom coronaen… Nu er vi klar til igen at kunne være lidt sociale, og så følte vi at havde en udskudt aftale med Ottilia, derfor lagde vi med OK fra Brøchner Hotels premieren på vores nye koncept her.”

Hvor mange der kommer fredag til Støt en Hotelbar vides ikke præcist, men der forventes op mod 40. Bliver det nye initiativ den ønskede succes, vil DYHP overveje at gøre konceptet til en månedlig sammenkomst.

”Vi har allerede på vores Linkedin-side fået flere henvendelser fra interesserede hoteller, blandt andet Absalon og Ligula-kæden, der gerne vil lægge bar til og give os en rimelig aftale, selv om vi alle ved, at også hotellerne har det meget svært i denne tid,” siger Kristian Haaber.

Støt en Hotelbar er som sådan åben for alle, med DYHP arrangerer også lukkede sammenkomster kun for de cirka 80 medlemmer.

Danish Young Hospitality Professionals har omkring 80 medlemmer fra navnlig hotelbranchen, prisen for medlemskab for medlemmer i arbejde er 375 kroner om året og 250 kroner for studerende. ”Medlemsskab i DYHP går op til 35 år; det skal være en god platform, også hvor de yngre kan netværke med de mere etablerede i rejsebranchen,” siger Kristian Haaber.

Efter DYHP lancerede ”Støt en Hotelbar” skrev flere på Linkedin-siden, at sådan et initiativ burde der også være i for eksempel Aarhus. Men Kristian Haaber er ikke bekendt at der endnu er stablet noget på benene.

Relaterede artikler:

Store investeringer halverede overskud i hotelgruppe

Nyt hotel giver rabatter til nabolaget

Best Western får endnu et hotel i Danmark