USA åbner for færdigvaccinerede turister 8. november

Det Hvide Hus meddeler, at fra 8. november kan færdigvaccinerede udenlandske turister fra blandt andet EU-landene igen rejse ind i USA. Der vil blive krævet en frisk PCR-test inden afrejse.

USA har netop sat dato på fra hvornår, færdigvaccinerede udenlandske turister igen kan rejse ind i landet. Det bliver den 8. november.

Det skriver blandt andet CNN. Nyheden kommer i et tweet fra Kevin Munoz, vicepressechef i Det Hvide Hus. Der er i første omgang ikke kommet særlige informationer om konkrete indrejsekrav.

Turisterne skal dog være færdigvaccineret med vacciner, de amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt: Moderna, Johnson & Johnson og Pfizer-BioNTech. Danmark bruger Moderna og Pfizer-BioNTech. De rejsende skal også have en frisk PCR-test, der kan vises i afgangslufthavnen.

USA har været nærmest lukket for alle udlændinge siden marts sidste år som følge af coronaen. Men i takt med at flere amerikanere også bliver færdigvaccineret, genåbner USA nu sine grænser. Det samme gjorde naboerne mod nord, Canada, allerede i sidste måned. Også her er der blandt andet krav om, at de indrejsende udenlandske turister er færdigvaccineret senest to uger inden ankomsten til Canada.

Jeg vil gerne se de amerikanske regler
Til STANDBY.DK sagde Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, i sidste måned, da nyheden kom, om at USA vil genåbne for færdigvaccinerede udenlandske turister “i starten af november,” uden der på det tidspunkt var en konkret dato:

”Det er naturligvis en god nyhed med genåbningen, men jeg vil gerne se de amerikanske regler for igen at tillade indrejse. Vil USA kræve en PCR-test efter ankomst til USA, vil USA anerkende EU’s coronapas, må turisterne være krydsvaccineret med forskellige vacciner, bliver der krav om, at nogle skal have fået det tredje stik og så videre.

Der er også forskel på, hvor meget borgerne i de enkelte delstater i USA er færdigvaccinerede. Nogle turister synes måske ikke det er fedt at tage til en delstat med få færdigvaccinerede. Det må de tale med deres rejsebureau om, og så skal man selvfølgelig huske en god rejseforsikring,” sagde Lars Thykier.

Det nordiske marked er blandt de største leverandører i Europa af turister til USA. I 2019 kom der 1,3 millioner besøgende fra Norden, heraf over 300.000 fra Danmark. Det nordiske tal overgås i Europa kun af Storbritannien, Tyskland og Frankrig, der alle har mange flere indbyggere end der er i Norden og Baltikum.

Relaterede artikler:

USA vil genåbne for færdigvaccinerede turister

”Vi har ventet på USA’s genåbning i 18 måneder”

Skandinaviens store USA Travel Show flytter