USA-flyselskaber klar til blodrøde uger

Det er vurderingen fra Michael Linenberg, der er analytiker hos Bank of America i New York. Det skyldes meget færre business-rejsende, charter-fald på grund af frygten for svineinfluenza, og det faktum, at olieprisen i det seneste kvartal er steget med 32 pct.

 

Moderselskabet for American Airlines, AMR Corp. kommer med sit resultat i morgen, fulgt den 21. juli af Continental, United og Southwest. Delta og AirTran kommer dagen efter, mens JetBlue, US Airways og Alaska Air offentliggør deres formodentlig triste tal den 23. juli.

 

Amerikanske flyselskaber har i løbet af det sidste halvandet år fyret 32.000 ansatte og parkeret 500 fly. Og trafikken er faldet konstant for de seks største selskaber i 13 måneder i træk.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.