Passagerer der afrejser til eller fra amerikanske lufthavne må ikke mere have større mængder pudder og andet pulver i håndbagagen. Arkivfoto.

USA forbyder flyvende pudder

Beholdere med pudder og andet pulveragtigt på mere end 350 milliliter må ikke mere medbringes i håndbagagen på fly til USA. Det skal i stedet  i passagerens indcheckede bagage.

USA’s sikkerhedsmyndigheder, TSA, Transportation Security Administration, har meddelt udenlandske lufthavne med direkte flyvninger til USA, at passagererne ikke mere må have pudder eller andet pulver på mere end 350 milliliter i håndbagagen. I stedet skal det være i passagerens kuffert, skriver avisen USA Today.

SAS meddeler, at flyselskabet nu giver denne information til afrejsende passagerer ved check-in.

Men det er ikke et myndighedskrav fra EU-landene, oplyser den danske trafikstyrelse i en mail til STANDBY.dk:

”I EU gælder fælles regler for sikkerhed, som Danmark følger. Det betyder, at der er et ensartet sikkerhedsniveau i hele EU. EU Kommissionen og medlemsstaterne vurderer løbende risikoen mod luftfarten og tilpasser kravene til luftfartssikkerhed (security) i overensstemmelse hermed. Der er ikke aktuelt nye krav til passagerernes håndbagage i Danmark eller EU.”
Men, tilføjer Trafikstyrelsen: ”Amerikanske myndigheder kan stille andre krav til bagage og håndbagage for flyrejser til USA, end der gælder i EU. Derfor bør passagerer til USA orientere sig på TSA’s (Transport Security Authority) hjemmeside, før de rejser til USA.”

Gælder også pulver med babymad
TSA i USA har forbudt pudder og andet pulveragtigt på mængder end mere end de nævnte 350 ml – hvilket cirka svarer til indholdet i en sodavandsdåse – i at komme i håndbagage.

Hvad årsagen er til den nye begrænsning i hvad passagerer til USA kan have i håndbagagen, oplyses ikke af TSA, men der er formentlig tale om frygt for eksplosiver i pulverform eller andet, der kan true flysikkerheden.

TSA understreger, at der ikke er tale om et konkret forbud mod pudder og pudderlignende substanser på over de 350 ml. i håndbagagen. Men er sikkerhedskontrollen i lufthavnen i tvivl om, hvad substansen i håndbagagen er, kan passageren få konfiskeret indholdet. Der er også fokus på for eksempel pulver til babymad eller energidrikke.

I juli sidste år blev der indført regler om, at elektroniske dimser der er større end en mobiltelefon skal tages ud af håndbagage for grundigere screening i sikkerhedskontrollen i lufthavne. Dette var af frygt for, at terrorister kunne gemme bomber i for eksempel laptops.

Relaterede artikler:

Lufthavnen åbner større sikkerhedskontrol

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

USA stiller nye sikkerhedskrav til flyselskaber

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.