Det bliver stadig sværere at kunne flyve fra USA til Cuba som følge af restriktioner fra den amerikanske regering. Her pressearkivfoto fra JetBlue Airways, da det amerikanske selskab i 2016 havde ruteåbning til Cuba.

USA forbyder også charterflyvninger til Cuba

Med undtagelse af ruter fra USA til Cubas hovedstad, lukker USA nu også for charterflyvninger. I forvejen er det blevet begrænset, hvor meget amerikanske ruteflyselskaber må betjene Cuba.

Det er kun fire år siden flyvninger mellem USA og Cuba blev genoptaget, dengang var Barcak Obama præsident i USA. Forinden havde der i over 50 år ikke været ruteflyvninger mellem de to lande.

Men nu har præsident Trump taget endnu et skridt i USA’s sanktioner mod Cuba. Nu skal der også stoppes for charterflyvninger fra USA til Cuba med undtagelse af den cubanske hovedstad, Havana. Der bliver dog en begrænsning for, hvor mange charterflyvninger der må være mellem USA og Cuba. Tallet må ikke overstige de 3.600, der var tilladt sidste år.

Stramningen skyldes USA’s utilfredshed med, at Cuba støtter Venezuelas præsident Maduro, som amerikanerne ikke er tilfreds med.

Amerikanske og cubanske flyselskaber skal indenfor 60 dage indstille charterflyvningerne til de ni lufthavne på Cuba, der i dag er charterflyvninger til.

I oktober sidste år fik amerikanske ruteflyselskaber også besked på at reducere deres betjening af Cuba til kun selve Havana. I juni sidste år kom forbud mod at amerikanske krydstogtskibe anløber Cuba, skriver avisen Miami Herald.

Cuba skal indtjene færre dollars
“Reduktionen af charterfly fra USA til Cuba skal yderligere begrænse Cubas mulighed for at indtjene penge som regimet bruger til at undertrykke den cubanske befolkning og til Cubas ubetingede støtte af diktatoren Nicolás Maduro i Venezuela,” sagde USA’s udenrigsminister, Mike Pompeo, på et pressemøde forleden og tilføjede:

”Ved at indstilles charterflyvninger til de ni regionale cubanske lufthavne, forhindrer USA yderligere det cubanske regime i at få adgang til hård valuta fra amerikanske rejsende.”

Med den nye forøgede begrænsning i mulighederne for at flyve kommercielt med såvel rute- som charterfly til alle Cubas provinser undtagen hovedstaden, gøres det endnu sværere for eksempelvis de tusinder af amerikanere af cubansk afstamning der lever i USA, at kunne besøge familie og venner på Cuba.

“Reduktionerne i flytrafikken fjerner ganske rigtigt penge fra den cubanske regering, men de fjerner også indtægter for den cubanske befolkning, fjerner mad fra bordet og er en måde at bruge den cubanske befolkning på i forbindelse med at opnå indenrigspolitiske point i USA,” siger Collin Laverty, direktør for rejsebureauet Cuba Educational Travel.

Sidste år var der over en halv million ankomster til Cuba fra amerikanere af cubansk afstamning.

Siden der sidste år kom indskrænkninger i mulighederne for at flyve med rutefly til Cuba, har der været booket flere rejser med charterfly mellem de to lande.

Relaterede artikler:

USA forbyder flyvninger til regionale Cuba-lufthavne

Krydstogtrederier må ikke sejle til Cuba

Atter vækst for amerikanske flyruter til Cuba