Bjørn Kjos, til venstre, får overrakt årets ”Ambassador’s Award” af USA’s ambassadør i Norge, Kenneth J. Braithwaite. Foto: Norwegian.

USA satte pris på Norwegian

Norwegians koncernchef har modtaget årets ”Ambassador’s Award” for flyselskabets foreløbig over 60 ruter fra Europa til USA.

Med over 60 ruter fra lufthavne i Europa til USA er Norwegian det europæiske flyselskab med flest ruter til USA.

Den indsats har USA nu honoreret Norwegian for. Det skete da Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos, blev tildelt ”Ambassador’s Award” af USA’s ambassadør i Norge, Kenneth J. Braithwaite. Anerkendelsen blev givet for at værdsætte Norwegians bidrag til at styrke forholdet mellem USA og Norge, hedder det blandt andet.

”Jeg ønsker Bjørn Kjos til lykke med tildelingen af årets US Ambassador’s Award for hans indsats for at styrke samarbejdet og de økonomiske bånd mellem USA og Norge,” sagde ambassadør Kenneth Braithwaite ved overrækkelsen. Her roste han samtidig Bjørn Kjos og Norwegian for deres bidrag til amerikansk økonomi i form af øget turisme, nye arbejdspladser og værdiskabelse.

”Det er en stor ære at modtage denne pris. Jeg er taknemmelig for, at vores arbejde i USA bliver værdsat og anerkendt – og der er potentiale til at styrke forbindelserne endnu mere i fremtiden,” siger Bjørn Kjos.

Norwegian begyndte at flyve til USA i 2013. I dag har selskabet over 60 direkte ruter mellem USA og Europa, hvilket er flere end noget andet europæisk flyselskab, oplyser Norwegian.

Foreløbig har Norwegian omkring 800 medarbejdere på sine indtil videre fem baser i USA – New York, Fort Lauderdale i Florida, Los Angeles, Providence ved Boston og Stewart-lufthavnen i delstaten New York.

Norwegian er ifølge egne oplysninger eneste udenlandske flyselskab i USA som ansætter amerikanske piloter. I tillæg  har Norwegian også mere lokaltansat kabinepersonale end noget andet udenlandsk flyselskab. Totalt har Norwegian omkring 9.000 medarbejdere.

Stor kunde hos Boeing
Norwegian er også en af den amerikanske flyfabrik Boeings største kunder og har i dag over 150 Boeing B737 og B787 Dreamliners – og mere end 100 Boeing-fly i bestilling. Dermed bidrager Norwegian til at understøtte titusindvis af amerikanske arbejdspladser.

Samlet havde Norwegian sidste år over 33 millioner passagerer. I alt har flyselskabet mere end 500 ruter til over 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika.

Relaterede artikler:

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Norwegian øger i Københavns Lufthavn

Tre flyselskaber med hver sin førsteplads

Norwegian har flest lavpris-langruter