USA kommer med det første signal om mulig genåbning, men det kræver at turisten er færdigvaccineret. Her arkivfoto fra New Orleans. Foto: Henrik Baumgarten.

USA sender lille signal om at genåbne for turister

I første omgang fastholder USA lukkede grænser for udenlandske turister, men når genåbningen kommer, vil dørene kun blive åbnet for færdigvaccinerede. Det siger talsmand for Det Hvide Hus.

Mens de nordlige naboer Canada i starten af september genåbner for udenlandske turister, der skal være færdigvaccinerede med anerkendte coronavacciner, så har USA indtil videre udskudt at tage samme træk. Det meddelte Det Hvide Hus i slutningen af sidste måned.

Men nu kommer der et nyt signal, uden at der sættes nogen dato for hvornår USA’s sundhedsmyndigheder forventer at landets grænser kan genåbnes for udenlandske turister.

En talsmand for Det Hvide Hus siger til flere amerikanske og udenlandske medier, blandt andet BBC, at når det sker med at genåbne grænserne for udenlandske turister, så vil et krav være at de er færdigvaccineret med en vaccine, der er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

USA slås med en stigning af nysmittede med den særligt smitsomme deltavariant. De absolut fleste af de smittede er amerikanere der af forskellige årsager ikke har ønsket at blive vaccineret mod coronavirussen.

Stor forskel på vaccinationer i USA
Der er også stor forskel på antallet af færdigvaccinerede i USA. I nogle af de nordøstlige stater, er antallet af færdigvaccinerede på vej mod 70 procent, mens det i flere sydstater, for eksempel Alabama, Arkansas og Mississippi, blot er omkring det halve antal, der er færdigvaccineret.

USA har i dag indrejseforbud overfor turister fra nærmest alle lande, herunder EU. Omvendt har EU-landene, blandt andet Danmark, genåbnet for færdigvaccineret turister fra USA.

Under normale omstændigheder er USA største oversøiske rejseland for danskerne. I sidste normale rejseår, 2019, året før coronakrisen, havde USA 314.000 ankomster fra Danmark, der rejste til USA som turister, erhvervsrejsende, studerende og så videre.

Samtidig er amerikanske turister blandt de største oversøiske grupper i Danmark. I 2019 var der 744.000 amerikanske hotelovernatninger i Danmark, det tal blev kun overgået af turister Sverige, Norge og Tyskland, viser tal fra VisitDenmark.

Relaterede artikler:

USA beholder døren lukket for udenlandske turister

Canada genåbner for færdigvaccinerede turister

DRF: Rejsebranchen kan kræve vaccination

England genåbner for færdigvaccinerede turister