8. årgang på Gram Skole i Haderslev vandt konkurrencen fra Danhostel med overskriften: ”Hvordan vil I leve op til FN’s Verdensmål?” Førstepræmien var et lejrskoleophold på et valgfrit Danhostel. PR-foto: Danhostel.

Vandt Danhostel-konkurrence om FN’s Verdensmål

8. årgang på Gram Skole i Haderslev løb med førstepladsen i Danhostels landsdækkende konkurrence om FN’s Verdensmål. Med i juryen, der fandt vinderen, var også Horestas miljøchef.

Overnatningskæden Danhostel, som med 62 hostels er førende på blandt andet lejrskoleophold i Danmark, startede sidste år deres arbejde med FN’s Verdensmål.

Blandt flere tiltag lancerede kæden en landsdækkende konkurrence målrettet landets skoleklasser.

Med konkurrencen ”Hvordan vil I leve op til FN’s Verdensmål?” ønskede Danhostel at være med til at aktivere skoleklasserne rundt om i landet til at arbejde med verdensmålene.

Konkurrencen var målrettet klassetrinene 4.-9. klasse på alle folke- og privatskoler. Vindere kunne vandt et lejrskoleophold på et valgfrit Danhostel. Og det blev 8. årgang på Gram Skole i Haderslev.

Horesta med i juryen
Juryen, der rent fagligt skulle vurdere de mange indkomne bidrag fra skolerne, bestod af repræsentanter fra Horesta og Danhostel.

Jurymedlem Mikal Holt Jensen, miljøchef og Green Key ansvarlig i Horesta, var ikke i tvivl om, hvilken klasse, der skulle modtage førstepræmien. Han siger i pressemeddelelse fra Danhostel:

”Blandt de mange rigtig gode, kreative og spændende bidrag, vi modtog fra landets skoler, var der med det samme en klasse, der skilte sig markant ud, og det var 8. årgang på Gram Skole.

Med deres bidrag viste klassen, at alle elever havde deltaget aktivt i arbejdet med verdensmålene og at deres mål og fokus var at videreformidle budskabet til både kommunen og til andre skoleklasser.”

Mikal Holt Jensen fortsætter: ”Klassen havde udarbejdet en lang række spændende elementer i form af spil, konkurrencer og undervisningsmaterialer, som var både kreativt og sjovt udformet. Materialerne vil uden tvivl bidrage til at andre klasser kommer til at arbejde med verdensmålene. Det er et meget flot stykke arbejde.”

Udnævnt til verdensmål ambassadører
For 8. årgang på Gram Skole er det ikke nyt at engagere sig i arbejdet i FN’s Verdensmål. Klassen startede deres arbejde med verdensmålene i 7’ende klasse og har allerede fået flere priser.

De er af Haderslev Kommune udnævnt som verdensmål-ambassadører og vandt i forbindelse med Folkemødet på Bornholm i 2019 hæderen ”Verdensmålsprisen”.

Det var tredje år i træk med Danhostel-konkurrence for at engagere landets skoleklasser. I 2017 var temaet ”Mobning”, i 2018 var temaet ”Derfor elsker vi Danmark” og sidste år ”Hvordan vil I leve op til FN’s Verdensmål?”

Marketingchef i Danhostel, Anette Brylov, siger: Når man ser på den store viden, 8. årgang på Gram Skole og mange skoleelever og unge mennesker allerede har om verdensmålene og deres store engagement i at være med til at sikre, at vi passer bedre på vores klode, så er der håb for fremtiden.”

Relaterede artikler:

Danhostel endnu ikke klar med ny direktør

Herning har årets værtspar hos Danhostel

Kendt talerør fejrer 25 år i rejsebranchen