Varmt vejr tvinger til brandudsalg

Foto: Thorleif Svensson.

Foto: Thorleif Svensson.

Varme og sol i maj har sat en bremse på salget af sommerrejser, og tvinger de danske rejsearrangører til at sælge ud til historisk lave priser.

På de danske rejsearrangørers hjemmesider kan man lige nu finde slagtilbud på rejser i juni fra 798 kr., 998 kr. og opefter. Det er historisk lave priser.

”Hvis man stadig ikke helt stoler på det danske sommervejr, er det nu, man skal slå til. Hele branchen er fyldt med rabatter, og generelt kan man spare 20-25% på en uges sommerferie i juni”, fortæller Nikolai Johnsen, pressechef for Star Tour.

Samlet vurderet er der lige nu 5.000 afbudsrejser i hele branchen for juni måned. Det er stigning på 50% i forhold til sidste år.

”Vi skal kun bruge et par dage med dårligt vejr for at få udsolgt, så det kan være risikabelt at vente, hvis man gerne vil af sted snart, siger han.

De billigste rejser går til Tyrkiet, der i en længere periode har været hårdt ramt af manglende turister fra især Rusland. Men danskerne har også vist mindre interesse for de ellers populære turistområder ved Antalya-kysten.

”I år får man mest for pengene ved at tage til Tyrkiet, hvor man kan få en uges ferie med fly og 4-stjernet hotel for 1.000 kr. Det er historisk billigt”, fortæller Nikolai Johnsen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.