Varmt vejr tvinger til brandudsalg

Foto: Thorleif Svensson.

Foto: Thorleif Svensson.

Varme og sol i maj har sat en bremse på salget af sommerrejser, og tvinger de danske rejsearrangører til at sælge ud til historisk lave priser.

På de danske rejsearrangørers hjemmesider kan man lige nu finde slagtilbud på rejser i juni fra 798 kr., 998 kr. og opefter. Det er historisk lave priser.

”Hvis man stadig ikke helt stoler på det danske sommervejr, er det nu, man skal slå til. Hele branchen er fyldt med rabatter, og generelt kan man spare 20-25% på en uges sommerferie i juni”, fortæller Nikolai Johnsen, pressechef for Star Tour.

Samlet vurderet er der lige nu 5.000 afbudsrejser i hele branchen for juni måned. Det er stigning på 50% i forhold til sidste år.

”Vi skal kun bruge et par dage med dårligt vejr for at få udsolgt, så det kan være risikabelt at vente, hvis man gerne vil af sted snart, siger han.

De billigste rejser går til Tyrkiet, der i en længere periode har været hårdt ramt af manglende turister fra især Rusland. Men danskerne har også vist mindre interesse for de ellers populære turistområder ved Antalya-kysten.

”I år får man mest for pengene ved at tage til Tyrkiet, hvor man kan få en uges ferie med fly og 4-stjernet hotel for 1.000 kr. Det er historisk billigt”, fortæller Nikolai Johnsen.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.