Varsel om sympatistrejke med piloter

John Dybart.

John Dybart.

Serviceforbundet varsler nu, at forbundets medlemmer vil gå i sympatistrejke i forbindelse med strejken blandt Norwegians piloter, oplyser formanden John Dybart, til Ritzau.

I dag, torsdag, har Serviceforbundet sendt første strejkevarsel, og hvis ikke Norwegians piloter vender tilbage til arbejdet inden i næste uge, vil forbundet sende andet strejkevarsel og så kan en sympatistrejke bryde ud om to uger, skriver avisen.dk.

Serviceforbundet har 20.000 og til dem hører Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning, herunder security-personale i lufthavnene, og Flyvebranchens Personale Union.

”Jeg antager, at 3.000 af vores medlemmer kan blive involveret i en eventuel sympatistrejke – heraf 2.000 med funktioner i luften”, siger John Dybart og fortsætter: ”Her i huset dækker vi både kabine og cockpit. Vi kan også udvide sympatistrejken til visse dele af security i lufthavnen”.

”Vi er det første LO-forbund, der har taget denne beslutning, fordi vi har fået en henvendelse fra det norske forbund Parat”.

Serviceforbundet har bedt LO om at indkalde de andre forbund i LO til et koordinerende møde om udvidelse af sympatistrejken.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.