SAS-piloter i Danmark siger ja til ny overenskomst

LUFTFART: 86 pct. af SAS’ piloter i Danmark har stemt ja til ny overenskomst, oplyser Dansk Pilotforening til standby.dk – DPF organiserer ca. 390 af SAS 470 piloter i Danmark.

”Begge parter har givet og taget for at få aftale,” siger formanden for SAS-piloterne i Danmark, René Arpe. Den nye overenskomst gælder tre år, men kan opsiges efter to år.

I februar i år begyndte SAS at forhandle med sine piloter i Danmark om ny overenskomst. SAS havde afsat otte forhandlingsrunder og håbede at være i hus i marts, men først i september kom den danske treårige aftale på plads.

”Vi er glade og tilfredse med den nye overenskomst. Den gælder i tre år, men har bl.a. en klausul, så den kan opsiges efter to år”, siger formand for Dansk Pilotforening, DPF, siden 2015, René Arpe, til standby.dk

DPF organiserer ca. 390 af SAS piloter i Danmark – resten er uorganiserede eller i den konkurrerende fagforening, Flyvebranchens Personale Union.

René Arpe sagde forleden til standby.dk: ”Aftalen indebærer bl.a., at piloterne får bedre indflydelse på deres månedlige friweekend. Vi skal sammen med SAS se på fleksibilitet. Her vil DPF prioritere frivillige løsninger. Forhåbentlig kan piloterne få mere indflydelse på deres fritid. Jobbet indebærer jo, at man er meget væk fra familien, derfor betyder fritid meget.”’

SAS er største flyselskab i Danmark, alene i Københavns Lufthavn har det tæt på 40 pct. af passagererne.