Peter Krusborg Pedersen, der 1. februar bliver den første direktør for Destination NordVestkysten, har en kandidatuddannelse i turisme fra Aalborg Universitet. PR-foto fra Thisted Kommune.

VDK-chef direktør for Destination Nordvestkysten

Chef for VisitDenmark i Norge og Sverige, bliver første direktør for destinationsselskabet Nordvestkysten. Nu mangler kun ni kommuner at finde et destinationsselskab.

34-årige Peter Krusborg Pedersen, der for nylig stoppede som markedschef for VisitDenmark i Sverige og Norge, bliver 1. februar første direktør for det nye turismesamarbejde Destinationsselskabet NordvestKysten.

Det består af kommunerne Thisted, Holstebro, Hjørring, Jammerbugt og Lemvig, der ifølge det oplyste sidste år havde en turismeomsætning på 2,8 milliarder kroner fra blandt andet 45 procent udenlandske turister.

Peter Krusborg Pedersen, der stammer fra Holstebro, flytter i det nye år fra Frederiksberg til Aalborg for at være tæt på sin nye arbejdsplads, hvor han får kontor i Aabybro, cirka 20 kilometer fra Aalborg.

Ha siger i en pressemeddelelse om sit nye job: ”Jeg ser frem til at starte, og til at arbejde med alle aspekterne af turisme i en region, jeg kender virkelig godt. Vi kommer til at have et stort fokus på at skabe udvikling og lave markedsføring, samtidig med at vi skal finde et fælles fodslag i en ny organisation.”

Peter Krusborg Pedersen har arbejdet ni år inden for turisme, hovedsageligt ved VisitDenmark og har desuden en kandidatuddannelse i turisme fra Aalborg Universitet.

Til marts holder Destination NordVestkysten stiftende generalforsamling og forventes klar fra 1. april.

Ni kommuner ikke i samarbejde om destinationsselskaber
Ifølge VisitDenmarks seneste Destinationsmonitor er ni af Danmarks 98 kommuner endnu ikke kommet med i et af de foreløbig 18 destinationsselskaber.

Disse kommuner er Greve, Holbæk, Køge, Lejre, Rebild, Ringsted, Roskilde, Samsø og Solrød.

De største destinationsselskaber er Wonderful Copenhagen med 23 kommuner, Destination Fyn med ni kommuner og VisitAarhus med snart otte kommuner efter senest Favrskov også har meldt sig under fanerne.

27,6 millioner udenlandske overnatninger i Danmark
Danmark havde sidste år tæt på 54 millioner registrerede overnatninger fra danske og udenlandske turister. Lidt over halvdelen, 27,6 millioner, var fra udlandet. Tyskerne stod med 15,7 millioner overnatninger for knap 60 procent af de udenlandske overnatninger i Danmark.

På andenpladsen kom Norge med 2,3 millioner registrerede overnatninger, mens der var 1,8 millioner svenske overnatninger i Danmark.

Mens Sverige er Danmarks tredjestørste marked målt på antal overnatninger, de 1,8 millioner sidste år, er svenskerne næststørst i turismeforbruget (på grund af 1-dags-turismen), anslået til 6,5 milliarder kroner i 2017. Nordmændene følger tæt efter med et skønsmæssigt årligt turismeforbrug i Danmark på seks milliarder danske kroner.

På fjerdepladsen af Danmarks største turistmarkeder sidste år kom Holland med 1,4 millioner overnatninger , der var 881.000 britiske overnatninger – mens USA var største leverandør udenfor Europa med 787.000 overnatninger.

Relaterede artikler:

Stadig flere kommuner med i et destinationsselskab

Destination Vesterhavet klar med turismedirektør

VisitDenmark skifter igen chef for Sverige og Norge

Aalborg skal have ny turistdirektør