Venezuela risikerer at miste flyforbindelser

fly lufthavnLUFTFART: Udenlandske flyselskaber har over 25 milliarder kr. til gode fra Sydamerikas økonomisk syge mand, Venezuela, der kan miste alle ruter fra udenlandske flyselskaber, advarer International Air Transport Association, IATA.

Venezuela kan miste alle flyruter fra udenlandske flyselskaber, advarer IATA’s generalsekretær, Alexandre de Juniac.

I en tale til Latin American and Caribbean Air Transport Association (ALTA) Airline Leaders Forum i Mexico City, advarede de Juniac om situationen i Venezuela – og at Venezuela ikke udbetaler skyldige beløb til udenlandske flyselskaber. Det drejer sig om ca. 25 milliarder kr.

Venezuela er i en alvorlig finansiel og politisk krise, hvor præsident Nicolas Maduro kæmper for at beholde magten, mens der er mangel i landet på bl.a. mad og medicin.

Udenlandske flyselskaber har i årevis haft milliarder af dollars til gode fra Venezuelas myndigheder, som ikke bliver udbetalt.

På et pressemøde efter talen til ALTA, sagde IATA-chefen, at Venezuela er en del af et komplekst problem.

”Men hvis Venezuela ikke finder en løsning på de skyldige beløb, risikerer landet at miste alle ruter fra udenlandske flyselskaber. De vil simpelthen stoppe med at flyve til Venezuela. Og har et land ingen flyforbindelser til udlandet, bliver det et stort økonomisk problem,” sagde IATA-chef de Juniac.