Verdens største krydstogtskib er på vej

harmony of the SeasHARMONY: Royal Caribbean Cruise Line fortsætter med at tro på en fremtid for de multistore skibe med en nybygning Harmony of the Seas, som allerede er så langt fremme, at den dukker op fra værftet i Frankrig til april næste år. 16 dæk og 227.000 bruttotons.

Verdens to største krydstogtskibe, Oasis og Allure, får deres overmand om godt et års tid. Da forventer Royal Caribbean, at Harmony of the Seas får sin jomfrusejlads.

Det er en kæmpe på 16 dæk og 227.000 bruttotons (rummål) – 17.000 mere end de to førstenævnte. Skibet færdiggøres for tiden på Saint Nazaire værftet i Frankrig.

Der er plads til 5.470 passagerer, hvilket er lidt færre end Oasis, som har den foreløbige rekord med 6.200 passagerer på en enkelt tur. Til gengæld er der brugt endnu mere plads på udendørs faciliteter og spektakulære tiltag på nogle af de 16 dæk.

De sidste opfindelser er en bar med robotbetjening og virtuelle balkonkahytter, som er en indvendige kahytter, hvor billedet fra skibet udendørs vises på kahyttens bagvæg.

Hvor kæmpen skal sejle vides endnu ikke. Men til sommer er Oasis i Caribien og Allure i Middelhavet.