Et krydstogtskib fra Costa Cruises på vej til Københavns Havn. Arkivfoto: Wonderful Copenhagen.

WoCo forventer 340 krydstogtanløb i København i år

Holder tallene, så kommer der i år næsten lige så mange krydstogtskibe til Københavns Havn som i 2019, året før coronakrisen. Det siger Wonderful Copenhagens direktør for krydstogtturisme.

”Efter et 2020 helt uden krydstogtskibe i København, var forhåbningen højere til 2021, men vi blev desværre atter skuffede. Cirka ti procent af de bookede skibe i 2021 ankom rent faktisk til København i løbet af året, hvilket betyder, at cirka 95 procent af samtlige krydstogtskibe i to år er blevet aflyst.”

Det siger Claus Bødker, Wonderful Copenhagens direktør for krydstogtturisme, til WoCo’s hjemmeside.

”Vi glæder os til at starte i 2022, hvor vi forhåbentligt igen får besøg af en del krydstogtgæster. På nuværende tidspunkt forventer vi 340 anløb i København i 2022,” siger Claus Bødker.

I 2019, året før coronakrisen, havde Københavns Havn omkring 350 anløb af krydstogtskibe.

Holder tallet på 340 krydstogtanløb til Københavns Havn i år, eller bare nogle af dem, er det godt nyt for mange i dansk turisme. Det er alt fra incomingbureauer der kører udflugter med passagererne, besøg på danske attraktioner, hoteller, restauranter, lufthavne og flyselskaber, hvis passagererne starter og slutter deres krydstogt i for eksempel Københavns Havn.

Sidste år var der, ligesom i 2019, forventet cirka 350 krydstogtanløb fra 35-37 krydstogtrederier i Københavns Havn. Omkring halvdelen af de 350 københavnske anløb skulle have været såkaldte turnarounds, hvor krydstogtet begynder og slutter i København. Dermed køber gæsterne ofte også en hotelovernatning før og efter krydstogtet.

”Medierne tager ofte en negativ vinkel om krydstogt”
Claus Bødker siger også, at der er kommet en ny strategi for CruiseCopenhagen, der vil præge netværkets arbejde i de kommende år.

Om den nye strategi, der endnu ikke er blevet præsenteret i detaljer, siger han til WoCo’s hjemmeside: ”Udover den miljømæssige bæredygtighed, så vil et fokusområde i vores nye strategi være borgeropbakning.

Det er ingen hemmelighed, at medierne ofte tager en negativ vinkel om krydstogt, hvilket desværre sjældent er retvisende,” siger Claus Bødker og fortsætter:

”Derfor ønsker vi i 2022 at række ud til de berørte borgere med information, dialog og transparens, så vi forhåbentligt langsomt kan få ændret holdningen til krydstogt. Dette er en proces, som vi for alvor starter i 2022, og som vi forventer os meget af.”

12 danske krydstogthavne
Claus Bødker er også direktør for netværket CruiseCopenhagen, der ligesom netværket Cruise Baltic er forankret i Wonderful Copenhagen.

CruiseCopenhagen tæller 12 danske krydstogthavne. Disse er udover Københavns Havn, nævnt alfabetisk: Fredericia, Helsingør, Hundested, Kalundborg, Kolding, Nyborg, Rønne, Skagen, Sønderborg, Aalborg og Aarhus.

CruiseCopenhagen har også omkring 60 partnere, blandt andet Copenhagen Malmö Ports, Københavns Kommune, Københavns Lufthavn, SAS, Stromma, VisitDenmark og Wonderful Copenhagen.

Relaterede artikler:

”Næste års danske krydstogtsæson ser fornuftig ud”

Stort rejsebureau søsætter ny niche til luksusrejser

Unikt verdenskrydstogt besøger fire danske havne