Verdens største krydstogtskib til Europa

RCCL-Oasis.jpgCRUISE: Oasis of The Seas fra Royal Caribbean kommer til Barcelona i september og derefter på værft, men det er også en test for at se, om der er et marked i Europa for skibet, som har rekord med 6.300 passagerer om bord.

Det var bogstaveligt talt på kanten af påskeferien, da RCCL inviterede til agentmøde onsdag aften i København for at fortælle nyheden om, at kæmpeskibet Oasis for første gang (minus turen under Storebælt fra værftet i Finland til USA) kommer til Europa og åbner for salget 11. april for nogle svipture fra Barcelona og turen frem og tilbage over Sydatlanten.

Om det bliver en slagsucces eller ej vil afhænge meget af priserne, og de var endnu ikke kendt, da salgschef Henrik Bergqvist og hans stab præsenterede nyheden. Der er ingen tvivl om, at rederiets hovedkontor i Miami har meget store forventninger, selv om nyhedens interesse i sagens natur ikke kan være den samme som ved verdenspremieren i Caribien. Måske bliver de skuffet.

Oasis skal på værft nogle uger i Rotterdam, og her var chancen til at prøvesejle Europa, inden det tredje megaskib i serien kommer om et par år og måske placeres permanent i europæisk havn.

Ellers går trenden i modsat retning i 2014, hvor verdens næststørste rederi trækker endnu et skib hjem fra Europa. Måske for at satse mere på Fjernøsten, hvor det indtil videre er muligt at opnå højere priser fra kunderne.