Amerikanske Radisson Hotel Group er en af de vestlige hotelkoncerner med flest hoteller i Rusland, for eksempel dette, Radisson Hotel Gorizont i byen Rostov-on-Don. (Radisson Hotel Group)

Vestlige hotelkæder bremser nye hoteller i Rusland

Accor, Hilton, Marriott og Radisson fordømmer den russiske invasion af Ukraine. Kæderne kan ikke gøre meget, da de typisk er i Rusland via franchise, hvor de ikke ejer hotelbygningerne.

Efter den russiske invasion af Ukraine har mange vestlige virksomheder i rejsebranchen trukket følehornene til sig i forhold til deres engagementer i Rusland.

Analysevirksomheden Costar.com, der blandt andet bearbejder ejendomsdata, skriver at vestlige hotelkoncerner har reageret forskellige på den russiske invasion. 70 procent af de russiske hoteller er enkeltstående og ikke med i for eksempel et franchise-samarbejde.

En talsmand fra den store franske hotelkoncern Accor siger til Hotelnewsresource.com, at Accor ”på et eller andet niveau vil fortsætte på det russiske marked, også for at støtte lokaltansatte.”

I Rusland har Accor 53 hoteller med over 9.000 værelser fordelt på nogle af sine varemærker som Adagio, Ibis, Ibis Budget, Ibis Styles, Mercure, Mövenpick, Novotel og Swissötel. Accor har indstillet alle planlagte åbninger af nye hoteller i Rusland, sat al udvikling af nye hoteller i bero og sat alle bonusprogrammer med russiske virksomheder på pause.

Sidder fast i franchise-aftaler
IHG (International Hotel Group) Hotels & Resorts oplyser til Hotelnewsresource, at alle kædens 28 hoteller i Rusland fortsat er i drift som følge af langtidsaftaler om management- eller franchise-aftaler om kædens hoteller i Rusland.

Hilton-koncernen oplyser, at man midlertidigt har lukket sit kontor i Moskva og indstillet alle udviklingsprojekter om nye hoteller i Rusland. Hilton fortsætter dog med at aflønne sine ansatte i Rusland.

Samme melding kommer fra den største vestlige hotelkoncern, Marriott International, at man har lukket sit Moskva-kontor og indstillet åbning af nye hoteller eller projektering af kommende hoteller i Rusland.

Hotelbygningerne med Marriott-hoteller i Rusland ejes af tredjepart-virksomheder, hvorfor Marriott ikke har juridisk mandat til at lukke hotellerne, oplyser koncernen.

På Twitter bringer det ukrainske udenrigsministerium denne liste over blandt andet vestlige koncerner, der stadig er aktive i Rusland. Fra rejsebranchen indeholder listen flyselskabet Emirates og Marriott.

Andre store vestlige hotelkoncerner i Rusland er blandt andet Wyndham Hotels & Resorts, Hyatt Hotels Corp., Best Western og finske Sokos.

Relaterede artikler:

Dansk hotelejer fortsætter biludlejning i Rusland

Nu har alle reservationssystemer smidt Aeroflot ud

Endnu et stort rejsebureau aflyser rejser til Rusland