Kan man ikke få passet hunden under ferien, kan den medbringes. For eksempel til Vestsverige, hvor det regionale turistråds hjemmeside har en masse input klar til hunde der har sine tobenede ejere med på ferie. Pressefoto via Turistrådet Västsverige: Lukasz Warzecha.

Vestsverige klar med hundevenlig ferie

Med en række opfyldte myndighedskrav kan danske hunde komme med på ferie i det svenske. Når det er på plads, tilbyder Vestsverige flere muligheder for hundene og deres tobenede ledsagere.

Danske hunde, der skal med på ferie i Sverige, skal være ID-mærket, have hundepas, være vaccineret mod rabies og skal registreres hos det svenske toldvæsen.

Men når formaliteterne er i orden, har regionerne i Västsverige – Bohuslän, Dalsland, der grænser op til den norske grænse – samt Västergötland plus Sveriges næststørste by, Gøteborg, flere hundevenlige ferieforhold, hedder det i pressemeddelelse fra turistorganisationen Turistrådet Västsverige.

Flere hoteller, restauranter og aktivitetsudbydere har nemlig udvidet deres udbud af hundevenlige ferieoplevelser, alt sammen for at gøre det lettere at tage hunden med på ferien – året rundt.

De har investereret i nye indkvarteringsmuligheder for hundeturister, aktiviteter og særlige hundepakker for at tiltrække feriegæster, der vil have hunden med på ferie. På Turistrådet Västsveriges hjemmeside er der en særlig sektion med informationer til turisthunde og deres ejere.

Sveriges førende hundedestination
Jennie Renström, projektleder hos Turistrådet Västsverige, siger i pressemeddelelsen: ”Vi mærker øget efterspørgsel på hundeturisme i Vestsverige, hvorfor flere hotelvirksomheder og aktivitetsudbydere i år har udvidet deres tilbud på området for at gøre det lettere for hundeejere at medbringe de firbenede venner på ferien.

Vi tror, at denne tendens kun vil stige yderligere i fremtiden. Derfor arbejder vi på at skabe de perfekte rammer, så dét at have hunden med bliver en naturlig del af ferien. Vi ser denne investering som et stort skridt på vejen mod at blive Sveriges førende hundedestination,” siger Jennie Renström.

Blandt eksemplerne er Grand Hotell Alingsås i byen af samme navn. Her skal et ophold med hund bookes på forhånd, herefter er hunde tilladt de fleste steder på hotellet. Blandt andet har hotellet et særligt lobbyområde og spisesal, hvor man kan spise morgenmad med sin hund.

På slottet Thorskogs Slott er hunde velkomne og kan boltre sig på de store områder i slotsparken. Hundene og deres tobenede ledsagere bor dog ikke på selve hotellet, men i villaen Segelmakeriet 150 meter fra selve slottet. Hundene må dog ikke være inde i selve slotsbygningen.

På Knistad Herrgård i Skövde tjekker man ind på et hundevenligt hotelværelse med både vandskål og hundeseng, mens Villa Sjötorp i Ljungskile, en hyggelig trævilla fra 1901, tillader hunde i alle størrelser i næsten hele huset.

Relaterede artikler:

Hotelkæde åbner for firbenede gæster

Sverige får ny national cykelrute

110 ugentlige Stena-sejladser på Danmark-Sverige