Vi tager Skåne tilbage – som ferieland

Foto: Helene Toresdotter.

Foto: Helene Toresdotter.

Danskerne tog til Sverige i stor stil i 2014, viser nye tal fra VisitSweden. Den billige svenske krone og drømmen om en stressfri ferie i ’Det gamle Danmark’ gav 10,2% flere danske overnatninger end i 2013.

”Vi oplever, at rigtigt mange danskere vælger ferie i Skåne, fordi regionens fokus på gastronomi, kultur og natur samt wellness lokker. Den stressfrie ferie, hvor naturen og livet nydes, er noget, mange danskere finder i Skåne”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i VisitSweden.

67,2% af overnatningerne var på et hotel 15,2% valgte at campere, 8,7% var fristet af lejelejligheder og små hytter, mens 6,5% boede på vandrehjem. I hele tal steg antallet af danske overnatninger i Skåne fra 171.415 i 2013 til 188.965 i 2014.

Skåne er kendt for god mad, der nu også er anerkendt af Michelin-guiden. Tre restauranter er præmieret med en Michelin-stjerne, mens to har fået en Bib Gourmand for restauranter med veltillavet mad til rimelige penge.

Danskere på ferie i Sverige kan fortsat nyde godt af den lave svenske kronekurs.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.