Arkivfoto fra Berlins Schönefeld-lufthavn.

Vibrator udløste bombealarm i lufthavn

Sikkerhedspersonale i Berlins Schönefeld-lufthavn troede forleden de havde fundet mulig bombe i en passagers indcheckede bagage.

Alarmen i lufthavnen i det tidligere Østberlin gik da gennemlysningsmaskinerne af passagerernes indcheckede bagage reagerede på en kuffert. Frygten for en mulig bombe fik sikkerhedsmyndighederne til at begynde evakuering af lufthavnsterminalen.

Myndighederne efterlyste over lufthavnens højtalersystem også den passagerer, der havde checket kufferten ind, som apparaterne havde reageret på.

Passageren var på det tidspunkt kun kommet til lufthavnens sikkerhedskontrol. Han gav sig til kende og sagde, at han var den person, der blev efterlyst over højtalersystemet, skriver avisen Berliner Morgenpost.

Sikkerhedspersonale i lufthavnen bad ham følge med til området, hvor bagagesorteringen foregår. Her ventede også bevæbnet politi, der gennemgik manden papirer for at få fastslået hans identitet.

Sprængningseksperter
I lufthavnens område for håndtering af bagage ankom også en sprængningsekspert i fuld antibombe-dragt. Eksperten gik langsomt hen mod passagerens indcheckede bagage for at finde årsagen til, at kufferten havde udløst alarmen i lufthavnen.

”Efter nogle nervepirrende minutter kom sprængningseksperten hen til de øvrige ventende og kunne nu kun grine. Det viste sig, at hvad systemet og derfor også myndighederne havde troet måske var en håndgranat, faktisk var en vibrator som min kæreste og jeg havde købt nogle uger forinden og siden glemt lå i det stykke bagage, jeg havde pakket mine ting i inden jeg skulle til lufthavnen,” forklarer passageren til den tyske avis.

Da alarmen var blevet afblæst, kunne passagerstrømmen ind og ud af terminalen i lufthavnen genoptages.

En talsmand for det tyske politi siger til Berliner Morgenpost, at en del af lufthavnens terminal var afspærret i en times tid mens den potentielle trussel blev undersøgt.

Relaterede artikler:

Stor dansk vækst i Berlin

Mindre vækst for turismen i Berlin

Smarte scannere kan hjælpe flypassagerer

x

Læs Også

DFDS hylder Copenhagen Pride

Som opbakning til den igangværende Copenhagen Pride Week har DFDS hejst det regnbuefarvede flag på sine to skibe mellem København og Oslo. Flere i rejsebranchen markerer LGBT Pride Week.

Tivoli bruger 30 millioner kroner på ny forlystelse

Lidt forsinket er Tivoli klar med sin nyeste forlystelse, Tik Tak, der åbner 10. august som afløser for den 29 år gamle Snurretoppen.

Sølvbryllup i rejsebranchen

Til daglig er Bjørk og Peter Skieller henholdsvis travel manager i medicinalfirmaet ALK og Business Development Manager i Mangaard Travel Group – og i bestyrelserne for DBTA og DRF. Parret har netop fejret sølvbryllup.

Atter frisør i Københavns Lufthavn

Efter mange års fravær kommer der midt i august atter frisørsalon i lufthavnen – klipningerne tager 15 minutter og koster 299 kroner.

Rejsebranchen vil atter hjælpe indiske gadebørn

Til oktober har den danske udviklingsorganisation LittleBigHelp sin årlige galla på Copenhagen Marriott – til aftenens auktion er der allerede kommet de første bidrag fra den danske rejsebranche.

Carlsberg skænker alkoholfri øl i Stockholms skærgård

I Sverige er det forbudt at drikke alkohol og føre båd – så gennem sommeren sejler Carlsberg rundt i Stockholms skærgård og serverer øl uden alkohol.