Vikingbus har foreløbig investeret cirka 30 millioner kroner i otte elbusser. PR-foto: Vikingbus.

Vikingbus køber elbusser for 30 millioner kroner

Ved udgangen af næste år skal 20 procent af busserne i Vikingbus’ vognpark være eldrevne. ”Eldrevne busser er helt tydeligt fremtiden,” lyder det fra Danmarks største private busselskab.

Vikingbus har ifølge egne oplysninger som de første i Danmark investeret i otte eldrevne turistbusser.

Vikingbus, der betegner sig som Danmarks største private busselskab, og virksomheden har en målsætning om at være frontløber på den grønne omstilling.

Vikingbus investerede i marts i år i fire eldrevne, kinesisk-byggede turistbusser, som skulle teste markedet og funktionaliteten af de eldrevne busser.

”Vi fik hurtigt positivt feedback fra vores chauffører og kunderne, som har efterspurgt eldrevne turistbusser i Danmark. Busserne fungerer upåklageligt, og vi gik derfor gik i gang med næste skridt mod en endnu grønnere vognpark,” siger Lars Larsen, driftsdirektør i Vikingbus, i en pressemeddelelse.

Vikingbus investerede efterfølgende i yderligere fire elbusser, som er klar til brug fra næste måned. Investeringen i de otte busser beløber sig til omkring 30 millioner kroner, oplyses det.

Eldrevne busser er fremtiden
”Markedet for el-køretøjer er i rivende udvikling, og vores ambition er at lede udviklingen omkring bæredygtighed og den grønne omstilling,” siger Lars Larsen fra Vikingbus og tilføjer:

”Derfor tøver vi ikke med at investere i eldrevne busser, for det er helt tydeligt fremtiden. Busserne bidrager til et bedre miljø og en mindre CO2-udledning, og det er værd at investere i.”

På nuværende tidspunkt har Vikingbus 40 elbusser fordelt på rute, mini- og turistbusser, og ved udgangen af 2023 skal 20 procent af busserne i den samlede vognpark være eldrevne.

De eldrevne busser giver store CO2 besparelser sammenlignet med dieselbusser. I gennemsnit reduceres CO2-udledningen med 80 procent ved brug af de eldrevne køretøjer, og så udleder de ingen luftforurenende partikler. Vikingbus oplader oftest busserne om natten på overskydende el, står der i pressemeddelelsen.

Vikingbus har over 1.500 medarbejdere. Investeringsfonden Polaris ejer 60 procent af selskabet mens de oprindelige stiftere – Egon’s, Larsenbus, Papuga og Papuga Bus – har de resterende 40 procent.

 

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau skifter navn

”Rejsebureauer har større indsigt end private”

Stor dansk busoperatør fortsætter opkøb