En af de nyerhvervede lejligheder i Berlin. (Foto: Bob W | PR)

Finske Bob W overtager tysk operatør

Med et nyt opkøb føjer Bob W yderligere lejlighedshoteller til porteføljen og sikrer sig fodfæste i Tyskland og Holland. Det tyske marked ventes at blive virksomhedens vigtigste i løbet af næste år.

Et stort fokus på teknologi er en af de vigtige faktorer i forretningen hos udlejningsvirksomheden Bob W, der trådte sine barnesko i Finland men i dag driver lejlighedshoteller i en række forskellige lande på tværs af Europa.

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at det ikke er nødvendigt for de ansatte at stå ansigt til ansigt med deres kunder, da virksomheden har udviklet en platform, der fungerer således, at kunderne via flere apps blandt andet både kan reservere og få adgang til den givne lejlighed samt få svar på eventuelle spørgsmål om opholdet.

I tillæg til it-løsningerne fremhæver Bob W, at man gør en stor indsats for at udvælge lejligheder i autentiske og eftertragtede kvarterer i de byer, hvor selskabet forsøger at få en andel af markedet, og – ifølge virksomheden – reagerer kunderne positivt på begge dele.

Fem tyske byer og den hollandske hovedstad
I øjeblikket har virksomheden 27 lejlighedshoteller og andre ejendomme i porteføljen. Udover Finland befinder de sig i Storbritannien, Spanien, Italien, Norge, Grækenland samt Estland, men virksomhedens nye opkøb føjer atter to lande til den liste.

Bob W har nemlig overtaget den tyske virksomhed Charly og de i alt syv ejendomme i Tyskland og Holland, som Charly drev. Det vil sige, at Bob W fremover også vil have en tilstedeværelse i Berlin, Bonn, München, Lübeck, Køln samt Amsterdam.

Det oplyses, at den finske virksomhed blev interesseret i et opkøb af Charly, da virksomheden også har en tilgang til forrentningen, hvor man prioriterer teknologiske løsninger, ligesom de to selskabers designfilosofi stemmer overens, og Charlys ejendomme derfor forventes at kunne integreres i den eksisterende forretning relativt nemt.

Har en ambition om at udvide mere i år
Bob W oplyser, at næste skridt er, at man nu vil gå alle de nye lejlighedshoteller igennem og få dem gjort klar, så de kan drives under det finske varemærke. Den proces ventes at være tilendebragt i løbet af i år, hvor virksomheden også regner med at have øget det samlede antal af ejendomme til over 40.

Derudover lyder det, at man fra selskabets side er meget tilfreds med nu at have gjort entré i Tyskland, som man forventer vil blive et nøglemarked og det vigtigste, som Bob W er til stede på, når 2024 lakker mod enden.

Niko Karstikko, der er medstifter og koncernchef i Bob W, forklarer, at virksomheden har en fornemmelse af, at kunderne indtil videre har taget godt imod produktet.

“Vi oplever en stor kundeinteresse for vores tilgang, hvor vi benytter teknologi til at genopfinde begrebet gæstfrihed. De reagerer meget positivt på den investering, vi laver i lejemålene og i deres kundeoplevelse, og det har vi haft held til at forvandle til brandloyalitet og nye bookinger.”


Relaterede artikler:

Kompensationsmillioner gav hotelgruppe overskud

Lejlighedshotel vil udleje værelser til studerende

Nyt lejlighedshotel i Oslo