Oasen på Rømø. (Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech | PR)

Vil sælge populær autocamperplads på Rømø

Autocamperpladsen Oasen samt tilhørende jord, ferielejligheder og byggegrunde er blevet sat til salg for et stort millionbeløb. Pladsen forventes at slå rekord med 40.000 overnatninger i år.

Da Carl og Hanne Hansen åbnede Oasen på Rømø i 2014, var der 28 pladser på autocamperpladsen. Siden har ejerne udvidet ad flere omgange, og i dag er der 218 pladser, der er anlagt omkring flere søer.

Nu er pladsen dog sat til salg, da værtsparret har bygget nyt hus i en anden landsdel, som de ønsker at flytte til, ligesom de gerne selv vil have tid til at køre på tur i deres egen autocamper. Salget kommer efter et travlt år, hvor forventningen er, at Oasen vil sætte rekord med omkring 40.000 overnatninger.

”I år har det jo været fuldstændig vildt, og det bliver det også til næste år. Helt fra foråret til først i september, der afviste vi op til 150 biler om dagen,” udtaler ejer Carl Hansen til JydskeVestkysten.

Får mere end autocamperpladsen med i købet
Oasen er blevet sat til salg for 34 millioner kroner, og udover selve autocamperpladsen får en kommende køber 85 hektar jord, hvoraf 75 hektar er udlagt som landbrugsjord, otte byggegrunde på minimum 2.500 kvadratmeter, fire ferielejligheder samt en privatbolig på 346 kvadratmeter med tilhørende garage med i købet.

Autocamperpladsen ligger tæt på Østerby samt strandene Lakolk og Sønderstrand, som er blandt de bredeste i Nordeuropa. Rømø ligger i den danske del af Vadehavet, der siden 2014 har været på UNESCO’s liste over verdens naturarv, og øen er godt besøgt af turister fra især Tyskland.

”Årligt er der over to millioner turister på Rømø, så det skaber et godt grundlag for at kunne udfylde de 218 autocamperpladser,” siger afdelingschef og partner Claus Langelund fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg, der har fået til opgave at sælge Oasen.

Besøgende fra flere lande
Erhvervsmægler Jacob F. Aabling, der ligeledes er fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg, lægger vægt på, at autocamperpladsen ikke kun bliver besøgt af tyske turister, men også tiltrækker gæster fra flere andre lande.

“Oasen er blevet fremhævet af flere tyske autocampermedier, heriblandt Promobil og TopPlatz, for at være blandt Europas bedste autocamperpladser. Derfor er autocamperpladsen særdeles kendt i Tyskland, men folk fra Holland, Sverige og Norge har også fået øjnene op for den danske autocamperplads, så der er mange internationale gæster, som årligt valfarter til den danske ferieø.”

Ejer Carl Hansen fortæller desuden, at det ikke er magtpåliggende at pladsen bliver solgt hurtigt. For ejerne har det i højere grad handlet om at få sat processen i gang, så de har god tid til at finde den rigtige køber til at drive Oasen videre.


Relaterede artikler:

Ny autocamperpark øger turisters overnatningstilbud

Tysk investor bag ferieboliger og hotel i Danmark

Tønder Kommune vil bruge 4,9 mio. kr. på turisme