Danske Donkey Republic udlejer i dag 13.000 cykler i 60 europæiske byer. I 2024 forventer virksomheden at være nået op på 50.000 delecykler. Arkivpressefoto fra Wonderful Copenhagen: Daniel Rasmussen.

Vil skaffe 100 millioner kroner til cykelturisme

Danske Donkey Republic, der allerede udlejer over 13.000 dele-cykler til turister og borgere i 60 europæiske byer, vil noteres på Børsen. Planen er at skaffe 100 millioner kroner til videreudvikling.

Donkey Republic vil på Nasdaq First North-børsen i København, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Virksomheden, der har syv år på bagen, udlejer i dag omring 13.000 delecykler i over 60 byer i 14 europæiske lande. Og siden sin start har noget upåagtede Donkey Republic set en stor vækst, år efter år. Derfor er virksomheden klar til at fortsætte sin ekspansion i flere lande og byer. Det kræver mere kapital, derfor den kommende introduktion på Nasdaq First North-børsen i København. Målet er at skaffe 100 millioner kroner til yderligere vækst.

Donkey Republic skriver også i pressemeddelelsen, at i takt med at verdens befolkning fortsætter med at vokse, øger det presset på byerne, herunder på trafikken. Det betyder igen øget pres på efterspørgslen på cykler, herunder dele-cykler i form af såkaldte bike sharing solutions, der samtidig skal reducere antallet af for eksempel biler i byerne.

50.000 cykler om tre år
Donkey Republic’s cykeludlejning hjælper også byer med større bæredygtighed og forbedring af miljøet. Brugerne af cyklerne fra Donkey Republic er alt fra private borgere til turister og virksomheder. Cyklerne er nemt genkendelselige med deres orange farver – Donkey Republic har ligeledes sin egen app, der også fungerer som lås til cyklen og information om, hvor cyklen er parkeret.

Mens Donkey Republic i dag udlejer over 13.000 dele-cykler, er målet at komme op på mere end 50.000 i 2024 og at omsætningen skal stige til over 200 millioner kroner om året.

Relaterede artikler:

Nyt dansk netværk kombinerer cykling og hotel

Nicherejsebureau ser boom i bookinger

Tour de France fastholder 33 danske hoteller