I den svenske region Dalsland kan man i timevis cykle på grusstier uden at møde en eneste bil. Regionen har blandt andet dybe skove og over 2.000 skovsøer. PR-foto: Amplifyphoto.

Svensk region sætter fokus på gruscykling

Dalsland i det vestlige Sverige, fire timers kørsel fra København, vil være Sveriges bedste gravel-destination. Turistrådet har turforslag til cykling på grusveje, de længste ruter er 100 kilometer.

Gravel-cykling, cykling på grusstier og grusveje, er en aktivitetsform i fremmarch, skriver Turistrådet Västsverige (TRV), der er turistorganisationen for regionen Västsverige, i en pressemeddelelse.

TRV omfatter tre svenske amter (län); Bohuslän, Dalsland og Västergötland.

Og det Dalsland, TRV fremhæver som en god destination til gravelcykling. Her findes kilometervis af snoede grusveje, optimalt til gravelcykling. Dalsland er en ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale, oplyses det.

Landskabet byder på skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og landsbyer. Gravelcykling, eller cykling på grus, er en mellemting mellem mountainbike og landevejscykling, hvor man kører på en racercykel med dæk, der fungerer på grusstier. Mountainbikens sportslighed og racercyklens hastighed kombineres i denne cykeldisciplin. Masser af velholdte grusveje er forudsætningen for at dyrke gravel – og det findes der i Dalsland, fremgår det af pressemeddelelsen.

”Danske cykelentusiaster kan opdage Dalsland som Sveriges bedste graveldestination”
I pressemeddelelsen siger Fredrik Lindén, direktør for Turistrådet Västsverige:

”Dalsland kan tilbyde noget i særklasse inden for gravel med masser af pæne, snoede grusveje. I samarbejde med lokale virksomheder inden for cykling, overnatning og mad raffinerer vi oplevelsen og gør den tillgænglig med planlagte ruter, der kan downloades som GPX-filer. Vi har også en omfattende informationsindsats omkring mulighederne, så også danske cykelentusiaster nemt kan opdage Dalsland som Sveriges bedste graveldestination.”

I Dalsland er der mange entusiastiske iværksættere, som gør deres for at optimere cykelmulighederne for gravelcyklister. De tilbyder cykelvenlig overnatning, udlejning, guidede cykelarrangementer og steder at stoppe til en kop kaffe eller spisning.

Til cykelsæsonen 2024 er der 11 forslag til cykelruter – alle designet som rundture. Turene er fra 22 km til 93 km lange, kategoriserede efter sværhedsgrad og grundigt beskrevet.

 

Relaterede artikler:

Ny svensk cykelrute ruller på 220 natur-kilometer

Dansk rejsebureau køber cykelrejsearrangør

Ny cykelrute kører gennem otte Balkanlande