Sådan kan hovedsoveværelset på en Boeing B787 i den særlige VIP-version se ud. Foto fra Winch Design via Boeing.

VIP-kunde køber to Dreamliners for milliardbeløb

Boeing har solgt to B787-9 Dreamliners til en VIP-kunde, der skal have dem indrettet som flyvende luksus. Flyene, der har en meget lang rækkevidde, har en listepris på 3,8 milliarder kroner.

VIP-kunden, der ikke ønsker sit navn frem, betaler ifølge Boeing 564 millioner dollars for de to B787-9 Dreamliners. De to ultra luksusjets, der indrettes med nærmest alle tænkelige bekvemmeligheder, får en rækkevidde på cirka 17.500 kilometer.

Købet er sket gennem Boeings særlige forretningsenhed Boeing Business Jets, der i forvejen har solgt 16 eksemplarer af forskellige versioner af B787 Dreamlinere. Salgstallet gør denne flytype til den mest solgte VIP-jet blandt flytyper der har to ”midtergange” i flyet når det flyver som normale passagerfly, oplyser Boeing i en pressemeddelelse.

Luksusversionen af de to Boeing B787-9, der er solgt gennem Boeing Business Jets, har betegnelsen BBJ (Boeing Business Jets) 787-9. BBJ 787-9 er en business jet version af selve 787-9 Dreamliner, men indrettet som et flyvende palads med rigtig god plads til det begrænsede antal passagerer, der kan være ombord på denne særlige version af flytypen.

Der er for eksempel et ”master bed room” med dobbeltseng og mange andre unikke forhold til flyets passagerer. De to VIP-versioner af B787 Dreamlineren har som de normale passagerfly af typen for eksempel større flyvinduer end normalt, en højere luftfugtighed og en mere støjsvag kabine.

Kan flyve fra London til Sydney – nonstop
“The BBJ 787-9 giver mest kræsne kunder mulighed for at flyve med ultimativ komfort til næsten hvilken by i verden, de ønsker. Denne version af typen kan for eksempel flyve nonstop fra London til Sydney eller fra Tokyo til Cape Town i Sydafrika,” said Ihssane Mounir, direktør hos Boeing for salg af passagerfly.

Han tilføjer, at de 16 eksemplarer, Boeing indtil nu har solgt af BBJ 787, både er til statslige og private kunder. Inde i selve BBJ 787-9 er der 258 kvadratmeter til rådighed for passagerne – og flyene kan i VIP-udgaverne indrettes nærmest præcist, som kunderne ønsker det.

I alt har Boeing totalt indtil nu solgt 1.450 eksemplarer af B787 til over 80 kunder verden over.

Selve Boeing Business Jets kan udover versionen med B787 Dreamliner også levere store VIP-jets som den kommende B777X og den eksisterende B747-8.

Siden grundlæggelsen af Boeing Business Jets i 1996 har denne forretningsenhed leveret 240 VIP-jets og har i øjeblikket 22 ordre på vej igennem systemet.

Relaterede artikler:

Boeing klar med verdens mest langtrækkende privatfly

Messi køber privatfly til 100 millioner kroner

50 år med jumbojetten