Vragdel alligevel fra det forsvundne fly

Boeing 777 Wing Flaperon Malaysia Airlines MH 370LUFTFART: Vragdel fra en Boeing B777, der blev fundet ved den franske ø Reunion ved Afrikas kyst, menes nu ”med sikkerhed” at stamme fra forsvundne Malaysia Airlines MH370, siger franske myndigheder. Forleden kunne den spanske fabrik, der fremstiller disse dele, ikke af- eller bekræfte, at vragdelen var fra MH370.

De franske myndigheder siger nu, at de ”med sikkerhed” kan sige, at vragdelen fra en Boeing B777, der i juli skyllede op på den franske ø Reunion, stammer fra forsvundne MH370. Vingedelen, der blev fundet på stranden på Reunion, kaldes en flaperon, og den er nu blevet undersøgt af internationale flyeksperter.

Malaysia Airlines-flyet havde 239 mennesker ombord, da det i marts sidste år forsvandt på sin planlagte flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing. Hovedparten af de ombordværende var fra Kina.

I går sagde tekniker fra Airbus Defense and Space (ADS-SAU) i Spanien, der også laver flydele til Boeing B777, at man nu havde identificeret tre fabriks-numre på den fundne flaperon-vingedel som numre der havde de samme serienumre som på MH370-flyet.