Danske Konferencecentre er i slutningen af oktober medarrangør af en workshop i København for mødebookere med ansvar for mange og større arrangementer. Arkivfoto fra Danske Konferencecentre.

Workshop i København om fremtidens konferencer

Branchesammenslutningen Danske Konferencecentre holder i samarbejde med mødeindustriens internationale organisation, IACC, workshop næste måned.

Workshoppen i København den 31. oktober er primært for mødebookere med ansvar for mange og større arrangementer.

Om baggrunden for initiativet fra Danske Konferencecentre og IACC, International Association of Conference Centres, siger direktør i Danske Konferencecentre, Marlene H. Sylvester-Hvid:

“IACC udarbejder hvert år en undersøgelse, Meeting Room of the Future, som ser på trends og tendenser i mødeindustrien.

Den seneste undersøgelse, som både fortæller om mødedeltagernes forventninger og konferencestedernes muligheder, er udgangspunktet for vores workshop, hvor IACC’s direktør, Mark Cooper, er tovholder i et panel med mødeeksperter og repræsentanter fra danske konferencesteder.”

67 af de over 100 partnere i Danske Konferencecentre er også medlemmer af IACC.

Stigende forventninger til møder og konferencer
I oplægget til workshoppen i København hedder det blandt andet:

”Deltagernes forventninger til møder og konferencer stiger i takt med mulighederne for at gøre events mere digitale, bæredygtige og oplevelsesprægede. Samtidig er de fleste presset på tid og økonomi, og derfor nøjes vi stadigt oftere med at mødes på Skype eller andre steder i den virtuelle verden. Så når vi bruger tid og penge på at mødes i den virkelige verden, skal det kunne betale sig.”

Baggrunden for workshoppen er også, oplyser Danske Konferencecentre, at ”Den internationale mødeindustri oplever konstant nye og skærpede krav fra mødearrangører og -deltagere. Nye digitale muligheder, fokus på klima og bæredygtighed og i særdeleshed på mindeværdige oplevelser er med til at udfordre møde- og konferencecentre.”

Ifølge IACC handler nogle af tidens vigtigste mødetrends blandt andet om øget brug af moderne teknologi, kombination af møder og ferie, kreativ og eksperimenterende indretning og wellness.

Workshoppen i København den 31. oktober består af både oplæg og paneldebat, som vil foregå på engelsk, samt en række rundbordssamtaler blandt deltagerne.

”En afgørende del af fundamentet for Danske Konferencecentre er udveksling af viden, inspiration og erfaringer blandt vores partnere og mødebookere, så det bliver også et væsentligt element i denne workshop,” siger Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid.

Relaterede artikler:

Nyt fokus på MICE-events udenfor Danmark

Danske Konferencecentre får stor USA-partner

Marriott vil have større bid af MICE-markedet