Kursuslex er på vej med tre arrangementer i København for MICE-branchen: MødeMekka den 26. september, OptiMeet den 1. oktober og 7. oktober følger Meeting Live International. Foto: Kursuslex.dk

Nyt fokus på MICE-events udenfor Danmark

Kursuslex er på vej med to events i København. Meeting Live International stiller skarpt på danske firmaers behov for møder i udlandet, mens OptiMeet byder på store navne som Petter Stordalen.

Halvdagsarrangement ”Meeting Live International” den 7. oktober på Royal-hotellet i København er ifølge arrangørerne, Kursuslex og Danish Business Travel Association, DBTA, et helt nyt forum for danske virksomheder, der lejlighedsvis holder møder, konferencer, firmarejser, firmaevents, kurser og så videre uden for Danmark.

Man skal tilmelde sig, men ellers er det gratis at deltage i den internationale netværksdag målrettet møde-, rejse- og hotelbookere i virksomheder og organisationer med ansvar for international mødevirksomhed. Som ansvarlig for forretningsmøder- og rejseaktivitet i udlandet kan deltagerne på én dag holde op til ti speedatingmøder af 15 minutters varighed med udstillere.

De tilmeldte gæster kan på dagen træffe kontaktpersoner fra hoteller, event- og rejsebureauer, sportsdestinationer, turistkontorer, forlystelsesparker, cruiseselskaber og mange andre udstillere fra blandt andet Tyskland og Sverige. Blandt udstillerne er også flere store organisationer, som arbejder med at arrangere rejser og møder over hele verden.

Bredt udvalg af leverandører
Udstillerne på Meeting Live International tæller blandt andre, nævnt alfabetisk:

AlfA Travel, ekspert i grupperejser, firmature og incentiverejser; Danish Business Travel Association; DFDS; erhvervsrejsebureauet Egencia’s Meetings & Events-afdeling; Helsingborg Convention & Event Bureau, tyske Maritim Hotels med 32 hoteller i Tyskland; Nortlander Ski-Tours, der også arrangerer firmarejser til Alperne; Scandic Hotels Sydsverige; Skånska Möten, tyske Steigenberger Hotels med de fem varemærker Steigenberger Hotels & Resorts, Maxx by Steigenberger, Jaz in the City, IntercityHotels og tidligere danske Zleep Hotels samt danske The Competence Company, der organiserer møder over hele verden.

En af Skandinaviens største hotelejere
Allerede den 1. oktober er Kursuslex igen på banen. Det sker med tredje ombæring af OptiMeet, der i år holdes for tredje gang – denne gang på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Prisen for deltagelse er 995 kroner.

OptiMeet er et heldagsarrangement, der i år stiller spørgsmålet: ”Hvem kan man lære af de største og mest indtjenende hoteller i Skandinavien?”

”Vi synes, i al klædelig beskedenhed, at OptiMeet 2019 er en genial anledning til at holde aktuelle strategier, udfordringer og tanker op imod dagens indlæg om branding, nye mødekoncepter, teknologi, hotelledelse og tidens tendenser,” siger Kursuslex’ ejer og administrerende direktør, Christian Guldager, der tilføjer:

”Til at give svar på spørgsmålene kommer der på OptiMeet indlæg fra nogle, der er langt fremme på vækst og indtjening. Hvem vil ikke gerne lytte til gode råd fra Skandinaviens største hotel-guru, Petter Stordalen. Han fortæller blandt andet, hvordan hans Nordic Choice Hotels anvender begrebet multibranding i sin verdensomspændende markedsføring.”

Fokus på chefer fra konferencecentre og mødesteder
OptiMeet henvender sig ifølge Kursuslex til ledere og mellemledere på konferencecentre og mødesteder – målet er at bidrage til at skabe endnu bedre produkter og større indtjening.

På heldagskonferencen kan de tilmeldte udover Petter Stordalen også møde Peter Haaber, stifter af Zleep Hotels, som ifølge oplægget viser, hvordan man prioriterer et serviceniveau, der gør gæsterne glade og tilfredse – og samtidig skaber et godt økonomisk resultat.

Peter Haabers indlæg har overskriften: ”Best cases – skab et stærkt hotelbrand med “limited service.” Han solgte i januar i år sin Zleep Hotels-kæde til tyske Steigenberger Hotels for et meget stort millionbeløb.

Næste på scenen er hoteldirektør Lars Pallisgaard fra Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen – han har stået for åbningen af de indtil nu tre tostjernede Wakeup-hoteller i København. Hans taler om emnet: ”Best cases – Sådan får du succes med et 2-stjernet hotel.”

Hele programmet for OptiMeet kan ses på Kursuslex’ hjemmeside – men et andet spændende indslag bliver den kendte tidligere oberst Lars R. Møller med sit foredrag ”Ledelse er ikke raketvidenskab.”

I underrubrikken for hans foredrag hedder det blandt andet: ”Når man kan motivere sine medarbejdere til, at sætte livet på spil for at løse nogle opgaver, så må ens ledelsesevner fungere. Hør hvordan ledelsesprincipper kan skabe succes i en organisation.”

Relaterede artikler:

Ny eventmesse skal samle danske mødearrangører

Måske flere danske hoteller under Wyndham

Vokseværk i stor nordisk hotelkæde