Icehotel ligger i det nordlige Sverige. (Foto: Martin Smedsen | Icehotel | PR)

24 kunstnere skal skabe kølige hoteloplevelser

Når årets Icehotel skal opføres, har 24 kunstnere fra ti forskellige lande fået til opgave at sætte deres eget præg på værelserne.

I disse dage er planlægning af årets Icehotel godt i gang. Det er en tradition på hotellet, der hvert år genopbygges med sne og is, at forskellige kunstnere får mulighed for at ansøge om at få lov til at udforme et af værelserne på hotellet.

De seneste to år har det dog ikke været muligt at ansøge, fordi COVID-19-pandemien og de medfølgende rejserestriktioner har gjort det umuligt, da mange af kunstnerne ofte kommer fra andre lande end Sverige, hvor hotellet opføres, og derfor har ansøgningsrunden været sløjfet.

I år kunne det dog lade sig gøre, og ansøgningsrunden netop er afsluttet. Hotellet oplyser, at der i alt var 135 ansøgere fra i alt 23 forskellige lande, der ønskede at sætte deres præg på Icehotel 33. Man har nu udvalgt de 24 kunstnere fra ti lande, der parvis får til opgave at skabe 12 værelser på hotellet.

Arbejdet går i gang i november
Næste skridt er, at når kalenderen viser november, og de første snefnug er begyndt at dale i Jukkasjärvi, som er den placering, hvor hotellet opføres år efter år, vil de udvalgte kunstnere samles og gå i gang med opførslen.

Hotellet får et samlet areal, der vil strække sig over 2.890 kvadratmeter. Her vil der være 12 værelser, der hver især vil blive indrettet med et unikt design, der både er udtænkt og vil blive udført af kunstnerne.

Derudover vil der være 24 yderligere rum af is, en festsal på 100 kvadratmeter. Her vil der være plads til 50 siddende gæster, lyder det. I tillæg hertil skal der desuden anlægges 12 kunstsøer og rejses 40 is-søjler.

Opfører også permanent luksus-suite
Hotellets kreative direktør Luca Roncoroni glæder sig over, at det igen er blevet muligt at byde velkommen til kunstnere fra forskellige lande sådan, at de kan sætte deres eget præg på de værelser, som gæsterne kan overnatte på.

”Icehotel 33 bliver fantastisk af flere grunde. Ikke kun fordi kunstnere fra hele verden vil skabe unikke oplevelser i is og sne, men også fordi vi endelig igen har kunne afholde en åben international ansøgningsrunde. Det har været en udfordring, at vi kun har haft mulighed for at vælge 12 koncepter ud af de mange gode idéer, og vi vil gerne sige tak til de kunstnere, der har indsendt deres bidrag. Nu hvor vi har udvalgt kunstnerne, er vi ivrige efter at få styr på de nærmere detaljer om hotellet.”

I tillæg til kunstsuiterne og festsalen er der i år også blevet opført en ny luksus-suite, der har fået navnet ’The Ice are the Window to the Soul’. Den ligger i forbindelse med Icehotel 365, som er en åben bygning, der året rundt tjener som både hotel og et galleri, hvor værkerne kredser om ishotellets historie.

 

Relaterede artikler:

Luksusmenu nord for polarcirklen

Nyt ishotel åbner i Tromsø

Ishotellet lever videre