Rejsebranchen giver millioner til nødhjælp

Der er snart samlet 200 millioner kroner ind i Danmark til ofrene og genopbygningen efter flodbølgerne i Asien. Også fra rejsebranchen kommer der store og små bidrag.Størst er bidraget fra Københavns Lufthavn på over en million kroner, men der er også doneret fra 25.000 kroner og op til 200.000 kroner fra medarbejderne hos flycateringfirmaet Gate Gourmet, Dansk Fri Ferie og medarbejdere, De Danske SAS piloter, Vejle Rejser, 65 Ferie, Albatros Travel, Brøndum hotel i Skagen, Mytravel Cabin Union-Danmark, DFDS, Color Line Danmark, Scandlines, Billund Lufthavn,

Ekspeditionsmedarbejdernes Klub i Kastrup Lufthavn, Bella Center.Ved landsindsamlingen på TV2 i lørdags kunne der via auktioner bydes på en bidrag fra bl.a. rejsebranchen. Udover flybilletter fra Maersk Air var der et usædvanligt gavekort fra Hilton Copenhagen Airport til en forlænget weekend ophold for to fra fredag til mandag i den 160 m2 store præsidentsuite inkl. morgenmad, massage – og de to gæster i suiten kan lørdag aften i den ønskede weekend invitere fire gæster til stor middag i suiten med butlerservice.

Gavekortet havde en værdi af 75.000 kroner, og blev solgt for 52.000 kroner.

I øvrigt runder direktøren for Hilton-hotellet i lufthavnen, Allan Agerholm, i dag de 40 år.

I forvejen har hele Hilton-kæden skænket knapt 2,5 millioner kroner til nødhjælp efter katastrofen, mens Scandic-hotelkæden, der ejes af Hilton, har givet 30.000 Euro.Blandt de mange andre bidrag fra rejsebranchen er, at de ansatte hos internetrejsebureauet Travellink i Skandinavien 19. januar giver hele eller dele af deres løn til indsamlingen; MyTravel støtter nyoprettede SOS-børnebyer på Sri Lanka og i Thailand; Air France og KLM i Danmark giver cirka 4 kroner pr. solgt billet i kampagnen Dream Sale og Vesterbro Rotary Klub har sendt 270.000 kr., bl.a. takke være et bidrag fra en enkelt fond, der har bevilget 250.000 kr., nemlig brødrene Nedergaard fra Absalon-hotellerne; Eric Nedergaard er medlem af Rotary Vesterbro.Og Swiss gav til og med søndag 10 schweizerfranc for hver billet booket på dets hjemmeside, 10% af indtægterne for salg af taxfree på dets fly gennem hele januar og stiller uden beregning cargoplads til rådighed den kommende tid til bl.a. Røde Kors.

Skrevet af