Alitalia-underskud dundrer videre op


Underskuddet i det statskontrollerede italienske flyselskab Alitalia voksede sidste år til 405 mio. Euro mod 144 mio. Euro i 2005. Selskabets ledelse forklarer selv underskuddet som et resultat af “alvorlige og stadigt mere komplekse problemer”.

Blandt problemerne var høje og ustabile fuelpriser, manglende opnåelse af forudsatte besparelser, øget konkurrence og sammenstød med fagforeninger og medarbejdere. Alt i alt førte de mange udfordringer til et fald i omsætningen på 1,6 % mens produktionsomkostningerne steg med næsten tre pct. Som et enkelt lyspunkt i det finansielle mørke nævner Alitalia, at trafikken voksede med 1,2 % og at load factoren steg til 73,6 %.

Alitalia havde ved det seneste årsskifte en gæld på godt en milliard Euro, 25 % mere end ved forrige nytårsaften. Aktiverne er til gengæld nede på 715 mio. Euro, fratrukket årets nettounderskud. Alitalia garanterer dog, at selskabet har likvider til at fortsætte driften ”mindst frem til marts 2008”.

Den italienske stat ejer 49,9 % af Alitalia, og har sat aktieposten til salg. Landets regering venter et salg til investorer senest i midten af juni måned i år.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.