5.000 vandrere til Sverige og Danmark

Familien Helsingborg (Söderåsen).

Familien Helsingborg (Söderåsen).

Et af verdens største vandringsevents, Eurorando, kommer til efteråret både til Sverige og Danmark. Eurorando er verdensomspændende og bliver kun arrangeret hvert femte år.

Det tiltrækker masser af entusiastiske vandrere fra hele verden og i år bliver det holdt fra den 10. til den 17. september. Det består af en uges vandreture i Skånes kultur- og naturlandskab med bred variation af længde, sværhedsgrad, tema og oplevelser. Afslappende natur blandes med pulserende byvandringer, og i programmet er der desuden mulighed for vandringer og guidede ture i Danmark.

”Vi regner med 5.000 vandrere fra hele verden kommer til Region Skåne”, fortæller Anna Kron Boysen, PR manager for VisitSweden.

Christian Lauritzen næstformand i Dansk Vandrelaug: ”Det er anderledes og større end de vandreture, vi arrangerer til daglig, fordi man møder vandrere fra hele verden”.

”Alle kan være med. Der er arrangeret mere end 80 ruter, der alle har forskellige sværhedsgrader. Også geografisk er de meget forskellige”, fortæller Anna Kron Boysen.

Selvom der er lang tid til september, er løbsarrangørerne allerede i gang med de mange forberedelser.

Der vil i løbet af ugen være seks pakker, som de vandreglade deltagere kan vælge imellem, og hver pakke tilbyder forskellige oplevelser i både natur og kultur. Det populære event har tidligere været holdt i Frankrig, Tjekkiet og Spanien.