5.000 vandrere til Sverige og Danmark

Familien Helsingborg (Söderåsen).

Familien Helsingborg (Söderåsen).

Et af verdens største vandringsevents, Eurorando, kommer til efteråret både til Sverige og Danmark. Eurorando er verdensomspændende og bliver kun arrangeret hvert femte år.

Det tiltrækker masser af entusiastiske vandrere fra hele verden og i år bliver det holdt fra den 10. til den 17. september. Det består af en uges vandreture i Skånes kultur- og naturlandskab med bred variation af længde, sværhedsgrad, tema og oplevelser. Afslappende natur blandes med pulserende byvandringer, og i programmet er der desuden mulighed for vandringer og guidede ture i Danmark.

”Vi regner med 5.000 vandrere fra hele verden kommer til Region Skåne”, fortæller Anna Kron Boysen, PR manager for VisitSweden.

Christian Lauritzen næstformand i Dansk Vandrelaug: ”Det er anderledes og større end de vandreture, vi arrangerer til daglig, fordi man møder vandrere fra hele verden”.

”Alle kan være med. Der er arrangeret mere end 80 ruter, der alle har forskellige sværhedsgrader. Også geografisk er de meget forskellige”, fortæller Anna Kron Boysen.

Selvom der er lang tid til september, er løbsarrangørerne allerede i gang med de mange forberedelser.

Der vil i løbet af ugen være seks pakker, som de vandreglade deltagere kan vælge imellem, og hver pakke tilbyder forskellige oplevelser i både natur og kultur. Det populære event har tidligere været holdt i Frankrig, Tjekkiet og Spanien.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.