Retten godkender Deltas planer

Delta, er USAs tredjestørste flyselskab og det største selskab nogensinde under ‘Chapter 11’ – den amerikanske ækvivalent til betalingsstandsning.
.
Delta kommer ud af betalingsstandsningen mens den stilfærdige vækst for de amerikanske flyselskaber trues af en vigende efterspørgsel.

Flere flyselskaber – blandt andre Southwest og JetBlue Airways, har fornylig klaget over færre bookinger op til sommersæsonen.

Men Delta tror på, at selskabets vækst på det lukrative internationale marked og reducerede omkostninger vil være med til at undgå fornyet nedgang. Man forventer et overskud før skat i indeværende år på USD 816 mio. i modsætning til et underskud på USD 452 mio. i 2006.

Siden betalingsstandsningen startede i september 2005, har selskabet skåret lønomkostningerne ned med ca. USD 1 milliard, reduceret kapaciteten på det konkurrencetunge hjemmemarked til fordel for markederne i Latinamerika og Mellemøsten som led i selskabets USD 3 milliarder turnaround-plan.

Selskabet blev tvunget I betalingsstandsning af en gæld I nærheden af USD 19 milliarder, hvoraf USD 7,5 milliarder stammede fra tab i perioden 2001 til 2005 på grund af høje omkostninger i forhold til et vigende marked og lavpris-konkurrencen.

Som led i nyetableringen af Delta udbydes nye aktier på New Yorks børs den 3. maj, hvorefter de gamle aktier er værdiløse..Selskabet venter selv at nå en markedsværdi omkring USD 10 milliarder, hvilket vil gøre Delta til USA’s næststørste flyselskab kun overgået af Southwest.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.