Børsklart Via Travel trækkes i retten


Via Travel nævner ikke noget om den kommende retssag i sit børsprospekt. Sagsøgerne er Nortrans Holding, Via Flyspesialisten Vestfold, Bergenske Reisebyrå og Reisebyrå Stord, og søgsmålet gælder et samlet krav på 4,7 mio. NOK – knap 15 % af Via gruppens seneste overskud før skat.

De fire franchisetagere mener, at Via, i forbindelse med ændringer i en aftale med storkunden Aker, har tørret en række omkostninger af på bureauerne. ”Jeg kan bekræfte, at fire franchisetagere har udtaget stævning vede Voldgiftsretten, sådan som franchiseaftalerne giver mulighed for” siger sagsøgernes advokat, Knut Harald Braathen. Han tilføjer, at franchisetagerne er utilfredse med, at Via centralt uden franchisetagernes accept, har indgået aftalen med Aker, og – efter sagsøgernes opfattelse – derved forringet deres driftsøkonomi.

Ifølge direktør for Via Travel i Norge, Martin Stangeland, er der intet underligt i, at rejsekoncernen ikke nævner udsigten til en retssag i sit børsprospekt: ”Det er fordi vi betragter dette som en mindre sag. Det er en intern uenighed, som vi vil have afgjort ved Voldgiftsretten”.

Skrevet af