Til foråret forventer Tjekkiet at åbne, hvad turistrådet CzechTourism kalder verdens længste hængebro for gående. Den 730 meter lange bro hænger 95 meter over jorden.
Hængebroen, der får navnet Sky Bridge 721, færdiggøres i denne tid mellem to bjergkamme i Dolní Morava-området cirka 200 kilometer øst for Prag og tæt på den polske grænse.
Området er i forvejen kendt som en rekreativ region i Tjekkiet med en række aktivitetsmuligheder både vinter og sommer, skriver turistrådet CzechTourism i en pressemeddelelse. Området, der ligger over 1.000 meter over havets overflade, tiltrækker op mod 800.000 turister om året.
Den tjekkiske hængebro hen over Mlýnické-dalen vil overtage førstepladsen som verdens længste hængebro for gående. Den rekord indehaves i dag af en 516 meter lang bro i den portugisiske Arouca-region, en hængebro der åbnede sidste år.
Den kommende tjekkiske hængebro vil samlet veje 405 tons, og dens fundament udgøres af lige over 1.000 tons cement.
Har allerede én stor turistattraktion
En af de i dag største turistattraktioner i Dolni Morava er den 55 meter høje trækonstruktion Sky Walk, der åbnede i 2015. Fra toppen af Sky Walk er den besøgende over områdets højeste træer, hvilket giver en storslået udsigt, hedder det.
Sky Walk’en er på papiret åben hele året, men vil være lukket i dårligt vejr. Det samme vil være tilfældet for den kommende nye hængebro.
Selve Tjekkiet har eksisteret siden 1993. Landet blev efter 1. Verdenskrig skabt i 1918 som Tjekkoslovakiet, men i 1993 blev det til Tjekkiet og Slovakiet.
Tjekkoslovakiet – altså en fælles stat med mellem Tjekkiet og nabolandet Slovakiet – opstod efter 1. Verdenskrig som én af arvefølgestaterne af det Østrigsk-Ungarske rige. Bortset fra en kort pause under 2. Verdenskrig varede parløbet indtil slutningen af 1992, og 1. januar 1993 blev Tjekkoslovakiet endelig opdelt i det selvstændige Tjekkiet og Slovakiet.
Relaterede artikler:
Tyskland får verdens højeste turistattraktion i træ